24. kolo
19.02.2012 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic zdolal Málagu a posunuje se o skóre na čtvrtou příčku

Athletic Club dal zapomenout na poslední nevydařené výsledky a v přímém souboji o čtvrtou příčku, a tím také kvalifikaci do Ligy mistrů, s přehledem zvítězil nad Málagou vysoko 3:0. Hosté byli v konečném důsledku baskickému týmu minimálně vyrovnaným soupeřem, ovšem na rozdíl od něj své šance nedotáhli do zdárného konce.

Athletic vstupoval do utkání pod dojmem posledních dvou nevydařených duelů, svěřenci Marcela Bielsy nezvládli poslední ligové utkání na půdě sevillského Betisu, a pak také premiérový zápas ve vyřazovací fázi Evropské ligy, kde podlehli v Moskvě místnímu Lokomotivu. Nejlepší nástup potom celek z Biskajského zálivu neměl ani proti ambiciózní Málaze, už v první minutě měl šanci Fernández, ovšem neuspěl.

Kdo si myslel, že se domácí po tomto varování probudí, byl na omylu. Během dalších minut to byl Gorka Iraizoz, kdo se musel pořádně činit: zkušený strážce tří tyčí zasahoval během krátké chvíle rovnou dvakrát proti Rondónovi, a aby toho nebylo málo, tak překazil radost i Santi Cazorlovi.

Ani zbývající minuty prvního dějství nepřinesly změnu v obrazu hry, byli to hosté, kdo držel utkání pod kontrolou a vytvářel si šance. Ještě v první dvacetiminutovce to zkoušel Isco, ale na Iraizoze si nepřišel. Svou druhou příležitost měl na kontě také Cazorla, ovšem tentokráte nedokázal bývalý středopolař Villarrealu pro změnu vůbec zamířit mezi tři tyče.

Vzhledem k dosavadnímu průběhu hry domácí kormidelník neváhal, a o přestávce poslal na hřiště hned dvě čerstvé posily - Fernanda Llorenteho a jeho jmenovce Amorebietu. Úkol se tak zdál být navýsost jasný: zpevnit defenzivu a zároveň se také pokusit zkvalitnit útočnou fázi. A právě to se za necelých třináct minut skutečně podařilo. Po rohu Toquera se k balónu dostal právě Amorebieta a přesnou ranou otevřel skóre - 1:0.

A hned vzápětí mohl přidat po rychlém protiútoku druhý hřebíček do malazské rakve Muniain, ale z dobré pozice nedokázal Caballera překonat. Ovšem ani to nemuselo Bilbao mrzet. Téměř tatáž situace jako při první brance, ale jen s tím rozdílem, že se do role zakončovatele obsadil druhý ze stoperů San José - 2:0. Definitivní tečku udělal za utkání minutu nato sám Toquedo a stylově tím uzavřel na 3:0.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele