19. kolo
15.01.2012 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Levante UD 3:0

Na páté místo si dnes pomohl neustále se zlepšující Athletic. Ten dnes porazil na domácím hřišti čtvrté Levante přesvědčivě 3:0, když se trefili postupně Amorebieta, Llorente a San José. Athletic neprohrál už pětkrát v řadě a stoupá tabulkou vzhůru.

Hned od první minuty se hrál zajímavý fotbal na obou stranách, oba celky se snažily útočit a byly nebezpečné i pro soupeřovu bránu. Nejprve dvakrát zahrozilo Levante, v páté i osmé minutě pálil Arouna Koné, jenže připraveného Iraizoze neměl nárok překonat. Na druhé straně to zkoušel z dobrých třiceti metrů De Marcos, trefil však jen střed branky.

V jedenácté minutě odcentroval od rohového praporku Susaeta, na zadní tyči zůstal trestuhodně neobsazený stoper Amorebieta, nechal si spadnout míč na hlavu a prudkou střelou k pravé tyči nedal Munúovi šanci. Po čtvrthodině hry měl obrovskou možnost vyrovnat Koné, svůj samostatný nájezd ale zazdil střelou do nohy Iraizoze.

Poté už jednoznačně na hřišti vládl Athletic, skvěle kombinoval, rychle a přesně útočil a po několika nevyužitých příležitostech v podání Llorenteho, De Marcose a Muniaina také přidal zaslouženou druhou trefu. Stalo se tak ve čtyřicáté minutě, kdy si De Marcos pohrál se dvěma obránci Levante, prošel až do šestnáctky, naservíroval vysoký míč před prázdnou branku Llorentemu a ten nezaváhal. A ještě do poločasu to mohlo být 3:0, jenže Muniain pálil technicky mimo, Herrera razantně doprostřed a Llorenteho gól zase nebyl uznán pro ofsajd.

Druhá půle zastihla Levante ve výrazně lepším rozpoložení, hosté z Valencie najednou byli Athleticu rovnocenným soupeřem, jenže zlepšenou hru nedokázali přetavit v gól. A to Levante své šance mělo, skórovat měl opět Koné, nádhernou kombinaci na jeden dotyk ale zakončil střelou, která jen olízla levou tyč. V devadesáté minutě definitivně pohřbil naděje hostů Juanfran, jenž byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Domácí pak stačili v té samé minutě přidat ještě třetí úspěšný zásah, po centru střídajícího Péreze hlavičkoval přesně i druhý stoper, tedy Mikel San José. Athletic tak přehrál Levante 3:0, předstihl na pátém místě Osasunu a stáhl náskok svého dnešního soupeře na čtyři body.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele