14. kolo
27.11.2011 19:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Granada CF 0:1

Ve 14. kole La Ligy překvapivě podlehl domácí Athletic nováčkovi z Granady, když se o jedinou branku zápasu postaral Inigo López. Athleticu se tak znovu vzdálily vedoucí týmy, zatímco Granada poskočila ze sestupových příček na 16. místo.

Granada do sezóny nevstoupila vůbec dobře. Fanoušci se těšili, že po dlouhých 35 letech uvidí svůj klub opět v nejvyšší španělské lize, ale výsledky nemohli být vůbec nadšeni. Z prvních devíti zápasů totiž dokázali hráči vytěžit pouze pět bodů, a byli tak na dně ligové tabulky. Nyní se ale jejich forma zlepšila a v posledních třech zápasech hned dvakrát vyhráli a jednou remizovali.

A bodů mohli mít ještě víc, kdyby bývalo nebylo po hodině hry přerušeno utkání s Mallorcou, ve kterém Granada vedla 2:1. Pomezní rozhodčí byl totiž zasažen do hlavy hozeným deštníkem odkudsi z tribun, a tak se zbytek zápasu odehraje příští měsíc za zavřenými dveřmi granadského stadiónu.

Předešlé dvě výhry Granady vzešly ze zápasů s Villarrealem a Sevillou, čímž nováček soutěže dokázal, že velké jméno neznamená ve fotbale nic a že předem nevzdává žádný zápas. I Athletic se tak musel mít na pozoru, aby Granadu nepodcenil, ale to očividně nezvládl.

Baskický klub přitom neprohrál jedenáct zápasů v řadě, počítáme-li mezi ně i utkání Evropské ligy. Kdyby se mu dnes podařilo zvítězit, vyrovnal by bodově Málagu, která je na pátém místě, jenže po prohře zůstává na 8. místě.

Úvod zápasu se vydařil lépe domácím, když se do šancí dostal nejprve Markel Susaeta a vzápětí Fernando Llorente, ale byli to nakonec hosté, kteří v 32. minutě otevřeli skóre.

Jorge Carlos Martins poslal do pokutového území centr z rohového kopu, vyskočit se podařilo nejvýše Inigu Lópezovi, který přesnou hlavičkou k levé tyčce překonal Gorku Iraizoze.

Do konce prvního poločasu se již granadské obraně podařilo pohlídal soupeřovy hráče a nepustit je do žádné výraznější šance, a tak se šlo do šaten na stavu 1:0.

Ani v druhém poločase se domácím nedařilo vytvářet si vyloženější šance. Až v 71. minutě zahrozil vystřídavší David López, který vypálil nebezpečně z přímého kopu, a brankář Roberto měl plné ruce práce, aby balón vyrazil alespoň do brankové konstrukce.

V úplném závěru se o vyrovnání snažil ještě Susaeta, Igor Gabilondo a Muniain, ale ani jeden nebyl v koncovce přesný, a Granada se tak mohla radovat z tříbodového zisku.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

JASNA 1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele