8. kolo
17.10.2011 21:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - CA Osasuna 3:1

Tradiční pondělní dohrávku španělské Primera Division tentokrát obstaral duel mezi Athleticem a Osasunou. Domácí potvrdili v zápase roli favorita a po přesvědčivém výkonu zvítězili hladce 3:1. V tabulce se tak Athletic po dvou vítězstvích v řadě posunul už na jedenáctou příčku a je o bod před Osasunou, která je patnáctá.

Domácí Athletic dokázal o utkání rozhodnout v závěrečné patnáctiminutovce prvního poločasu, ve které vstřelil všechny tři góly. Postupně se trefili Iker Muniain, Igor Gabilondo a Javi Martinéz. Osasuna snížila až v nastaveném čase z penalty zásluhou Nekounama, ale to už samozřejmě bylo na jakýkoliv zvrat v utkání pozdě.

Athletic ve druhém dějství kontroloval průběh zápasu a o osudu bylo skoro rozhodnuto od 70. minuty, ve které dostal hostující Roland Lamah druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. První šanci zápasu však měli hosté. Po dvanácti minutách hry našel Puňal svým přímým kopem Nina a ten levačkou přestřelil branku Athleticu.

Osasuna celkově nesehrál špatnou úvodní půlhodinu zápasu a v další šanci se ocitl Javad Nekounam, kterého nechala domácí obrana trestuhodně proniknout až do pokutového území. Na poslední chvíli zasáhl gólman Gorka Iraizoz. Pak se však strhla pro hosty spoušť v podobě tří rychlých obdržených gólů.

Ten první padl po půlhodině hry, Fernando Llorente našel přesným pasem mladíka Muniaina a ten nekompromisně zavěsil - 1:0. O pár minut později se z hranice pokutového území po nepřehledné situaci trefil také Gabilondo a třetí gól přidal ještě před koncem poločasu Javi Martinéz - 3:0.

Hosté vstoupili do druhé půle s odhodláním něco udělat s nepříjemným vývojem zápasu, ale Athletic zahrál druhé dějství velmi zkušeně a prakticky nepustil hosty do jediné vážnější příležitosti. Sám přitom mohl přidat další góly, ale díky chybám v koncovce se tak nestalo.

Posledním momentem utkání tak byl nastavený čas, ve kterém se přeci jen Osasuně podařilo vstřelit čestný zásah. Javi Martinéz zahrál v pokutovém území smolně rukou a nařízený pokutový kop proměnil Javad Nekounam - 3:1. Na zisku bodů už to ale nic změnit nemohlo a domácí zaslouženě zvítězili.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 pro domácí

Reagovat
smazaný uživatel

domaci nic moc tedy x

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

nastoupid

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele