9. kolo
30.10.2010 18:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Zaragoza 1:1

Velké rozčarování na Mestalle! Fotbalistům Valencie se totiž ani potřetí za sebou v lize nepovedlo zvítězit, když proti nevýrazné Zaragoze uhráli pouhý bod za remízu 1:1. Smutným hrdinou zápasu se stal hostující Maurizio Lanzaro. Ten nejprve poslal svůj tým ve třetí minutě do vedení, těsně před přestávkou ale ukázkovým vlastencem vyrovnal.

Zaragoza stále čeká na první ligové vítězství. Na horké valencijské půdě však k němu měla nečekaně blízko. Už ve třetí minutě totiž odražený míč po rohovém kopu vrátil zpět do šestnáctky Jarošík a krásným volejem překonal Moyu pohotový Lanzaro. Při gólu totálně selhala domácí obrana, která chybně spoléhala na ofsajdové postavení zakončujícího hráče. Hned o pár vteřin později mohlo být vyrovnáno, hlavička Costy ale skončila jen na tyči.

Přesto měla v následujícím průběhu více ze hry Zaragoza. Moya se musel dvakrát pořádně vytáhnout. Nejprve zasahoval proti šanci Lafity, následně ho přízemní ranou vylekal Braulio. Po rohovém kopu pokoušel štěstí také Jarošík, nicméně prostor mezi třemi tyčemi vůbec netrefil. Zahozených příležitostí fotbalisté Zaragozy litovali. Pouhé dvě minuty před přestávkou totiž poslal do vápna ostrou přihrávku Mata, brankář Doblas vybíhal pro míč, ale z rukavic mu ho uzmul Lanzaro a svou hlavičku nešťastně nasměroval do vlastní branky.

Studená sprcha zanechala na Zaragoze stopy i v druhém poločase. Z kabin totiž přišlo úplně jiné mužstvo, než jaké odehrálo první půli. Valencia si vytvořila permanentní tlak, z něhož si ovšem mnoho brankových šancí nevytvořila. Jediným zpestřením druhých pětačtyřiceti minut tak byla situace ze 67. minuty. Herrera na středovém kruhu fauloval Matu a viděl přísnou červenou kartu. Zaragoza ale hru v oslabení přečkala bez úhony a veze si z Valencie nečekaný bod.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

5:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele