8. kolo
23.10.2010 22:00 CET
1 : 2
(1:2)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - RCD Mallorca 1:2

Strhující podívaná, fantastické tempo od první do poslední minuty a překvapivé prvenství baleárských ďáblů Realu Mallorca - i tak lze v krátkosti shrnout večerní střetnutí mezi dodnes doma neporažené Valencie s Mallorcou. Hosté dokázali potrestat obrovské kvantum chyb a nepřesností domácí defenzívy a odvezli si překvapivé tři body. Valencie tak pohrdla možností dostat se na stupně vítězů a klesla na čtvrtou příčku.

Netopýři tentokrát narazili na pevnou defenzívu v čele s jistě a velmi dobře chytajícím Dudu Aouatem, načež svou skutečně nebývalou nepřesností ohrožovali spíše sebe, nežli branku soupeře. Valencie nakupila obrovské množství chyb, které mohla na brejky hrající Mallorca nesčetněkrát využít a odvést si z ryze fotbalového valencijského distriktu mnohem větší vítězství.

Nekonsolidovaná obrana domácích a draví útočníci Mallorcy si hned v úvodu utkání padly do oka a prožívaly spolu krásné společné chvíle. V sedmé minutě přišel za nerozvážnost v rozehrávce první trest, a to od rozhodčího Alfonsa Álvareze, který odpískal pokutový kop za ne zrovna zřejmý faul Ricarda Costy na Pierra Webóa. K exekuci se postavil hrdina hostů Gonzalo Castro a pokutový kop s trochou tolik potřebného štěstí proměnil.

Mallorca byla při chuti a pokoušela se střílet ze všech možných pozic, ovšem bezúspěšně. První šance domácích byly zlikvidovány buďto již v samém zárodku, anebo jistě chytajícím Dudu Aouatem. V osmadvacáté minutě přišel druhý úder, když se po přihrávce agilního Pierra Webóa opřel do míče Ratinho a donutil Moyu k výbornému zákroku. Nepozorná a nedůrazná obrana, která měla zpacifikovat šanci již před střelou Ratinha, pak nechala dorazit míč Gonzalem Castrem, který hlavičkou překonal bezmocného Moyu a postavil základy baleárskému vítězství.

Jeden z hrdinů předchozí situace Ratinho posléze daroval domácím penaltu, když nepochopitelně fauloval bezpečně pokrytého Vicenteho. Roberto Soldado bez větších potíží penaltu proměnil a nastartoval domácí mužstvo, které do konce poločasu hýřilo aktivitou, ale do žádných vyložených příležitostí, ba byť malého ohrožení Aouateho branky se nedostalo.

Po obrátce byl obraz velmi podobný předcházejícímu dějství. Mallorca se velmi účinně a pohodlně bránila valencijskému náporu a sama podnikala nebezpečné výpady vstříc Moyově brance. Valencie byla naprosto bezzubá, neboť takřka každičký centr skončil na hlavách hostujících stoperů v čele s výtečně hrajícím Nunézem a drtivá většina přihrávek nenalézala svého adresáta.

Několikrát hostující svatyni ohrozil snažící se Roberto Soldado, jehož hlavičky a střelecké pokusy nalézaly připravené rukavice Dudu Aouateho. Na druhé straně měl pěknou šanci Iván Ramis, ale jeho střela proletěla jen těsně vedle pravého růžku Moyovy branky.

Tlak domácího mužstva se postupem času stupňoval, přesto pětačtyřicet tisíc návštěvníků ne a ne vidět nějakou pořádnou šanci. Většina pokusů byla včas zblokována obránci, nebezpečná střela Vicenteho pak brankářem Aouatem. Utkání v samém závěru připomínalo setkání mariášníků, přesto je až s podivem, že nebyl žádný hráč vyloučen. V poslední minutě měl na hostující straně velkou příležitost Gonzalo "Chori" Castro, ale již neměl dostatek sil na pořádné zakončení tváří tvář Moyovi. Výkon Valencie v nastaveném čase pak jen demonstroval průběh celého utkání, které Mallorca vyhrála zaslouženě.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele