22. kolo
06.02.2011 21:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Hércules CF 2:0

Včera večer se na trávníku stadiónu Mestalla utkaly dva týmy z opačných pólů španělské ligové tabulky. Momentálně čtvrtá Valencia přivítala patnáctý Hercules. Netopýři se snažili stáhnout ztrátu na třetí Villarreal na pouhý jeden bod, což se jim vítězstvím 2:0 povedlo. Hercules tak nadále pokračuje ve své nelichotivé bilanci, která čítá již 4 zápasy v řadě bez výhry.

Valencii se v poslední době velice daří. Z posledních 11 kol Primera Division pouze jedinkrát prohrála a to s Realem Madrid. Navíc se hráčům málem povedlo pokořit jeden z klubových rekordů - ten v počtu vítězství v řadě. Na svém účtu jich měli 5, a kdyby zvládli pondělní zápas proti Racingu Santander, mohly by propuknout oslavy. Svěřenci Unaie Emeryho však na stadionu El Sardinero pouze remizovali 1:1. Dnešním zápasem tak možná načali novou sérii úspěšných zápasů.

I díky této skvělé statistice Valencie dotahuje ze čtvrté pozice třetí Villarreal, na který momentálně ztrácí pouhý 1 bod, a pokud by se jí povedlo Žlutou ponorku sesadit, zajistila by si prozatím přímý postup do Ligy mistrů, což je zajisté pro celý klub lákavá myšlenka.

To Hercules má zcela jiné problémy k řešení. Z vítězství se radoval naposledy v zápase proti Barceloně, kdy se hráčům senzačně podařilo porazit blaugranas na jejich domácí půdě 2:0, ale od té doby se jim z jedenácti ligových i pohárových soutěží nepodařilo získat tři body ani jednou a pouze třikrát uhráli remízu. Ještě horší statistika prozrazuje, že Hercules čeká už 682 minut na vstřelení branky. Tuto nemilou střeleckou impotenci neprolomil ani dnes, a tak ho už od sestupových příček dělí pouhý 1 bod.

Nedělní zápas byl od první minuty v režii domácích hráčů. Už po šesti minutách se do první příležitosti dostal Costa, jeho pokus však letěl nad branku. Své střelecké štěstí vyzkoušel jako další Ever Banega, ale střela letěla úplně mimo. Ve 24. minutě zahrozili i hosté. Nelson Valdez se šikovně dostal za obranu, jeho dloubák však letěl nad břevno. Ve 38. osmé minutě znovu zahrozila Valencia, která byla blízko gólu poté, co Mehmed Topal navzdory ostrému úhlu vypálil pumelici do tyče. Gól ale nakonec padl až těsně před poločasem. David Navarro dlouhým pasem našel Salgada, kterého se marně snažil postavit do offsidu Rodri, ten přihrál Adurizovi, kterému nevypíchl míč skluzující David Cortes, a útočník Valencie akrobaticky prostřelil Juana Calatayuda.

I ve druhém poločase byla nebezpečnější Valencie. Druhý gól málem přidal znovu Aduriz, když se hlavou opřel do centru z levé strany od Jeremy Mathieua. Calatayud však tentokrát úspěšně zasáhl. Jenže o chvíli později se už hráči Valencie mohli radovat podruhé. Poté, co byl Roberto Soldado faulovaný 23 metrů od brány soupeře, se k přímému kopu postavil Tino Costa a krásnou střelou přes zeď k tyčce zvýšil na 2:0. V 75. minutě se ještě Valencie dožadovala penalty, když byl Aduriz evidentně stáhnutý k zemi Juanrem, rozhodčí ale nechal pokračovat hru.

V 82. minutě přišla ještě jedna velká šance, tentokrát ze strany hostů. Rufeteho centr byl odhlavičkován Topalem pouze k Fritzlerovi, jehož rána z voleje se krásně kroutila k tyčce, jenže Vicente Guaita, brankář Valencie, který do té doby neměl mnoho práce, se blýskl výtečným zákrokem. Konec zápasu byl velice povedený z obou stran. Vystřídavší hráč Herculesu Royston Drenthe se dvakrát pokoušel ještě něco udělat se skórem zápasu, ale marně, na druhé straně Salgadovu střelu odvracel na brankové čáře Juanra.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
randi

2:0 Jonas, Mata

Reagovat
smazaný uživatel

Jonasovi bych první trefu přál, ale Mata hrát nebude, je zraněnej

Já dávám 3:1 Soldado 2, Joaquín

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele