34. kolo
01.05.2011 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

UD Almería - Sevilla FC 0:1

Ve 34. kole La Ligy se na půdě poslední Almeríe představili hráči Sevilly, kteří se chtěli vítězstvím vrátit zpět na pozice zajišťující Evropskou ligu. Šance Almeríe na záchranu nebyly před vzájemným zápasem příliš reálné a po odehrání 90 minut se ještě zmenšily. V 58. minutě se totiž dokázal trefit Renato a zajistil tak hostům tři body.

Sevilla se v druhé půli La Ligy výsledkově zvedla a dlouho to vypadalo, že si již s jistotou udrží pátou či šestou příčku. Jenže poté se dostavilo několik neúspěchů a Andalusané se znovu propadli mimo příčky evropských soutěží. V minulém kole ale zaznamenali důležitou výhru 3:2 nad čtvrtým Villarrealem, a tak jejich ambice na Evropskou ligu znovu vzrostly. Své tažení chtěli podpořit další výhrou, což proti poslednímu celku soutěže nemělo být nic těžkého.

Almería navíc z posledních zápasů nedokázala získat ani jeden jediný bod, její forma není ideální a frustrace z blížícího sestupu jí příliš nepomáhá. Přesto šance týmu ze dna tabulky ještě přetrvávali a hráči Almeríe se tak nevzdávali.

Jenže zápas se příliš podle jejich plánů nevyvíjel. Sice už v 15. minutě se do jasné gólové šance dostal Pablo Piatti, který se zjevil zcela sám před brankářem Varasem, ale jeho hlavička těsně minula pravou tyč brány. Od té chvíle ale začali zápas ovládat hráči Sevilly. Hned o minutu později se totiž do první slibné šance dostal Ivan Rakitič, ale jeho prudká střela byla zastavena brankářem Alvesem.

Do další obrovské šance se propracoval španělský reprezentant Diego Capel, který ve 25. minutě vystřelil v pokutového území přímo do Alvése. Stejný hráč se dostal i k dorážce, ale ani napodruhé si s brankářem Almeríe nedokázal poradit.

Další zajímavá situace se odehrála až ve druhém poločase, a to v 57. minutě, kdy se po dlouhé době dostala do dobré šance Almería. Ke střele se dostal Kalu Uche, ale jeho pokus umístit míč ke vzdálenější tyči se nezdařil, neboť míč tyč minul o půl metru.

A neuběhlo ani 60 sekund a domácí diváci byli svědky otevření skóre zápasu, které ovšem přišlo z kopačky sevillského hráče. Centr Perottiho zleva proletěl skrz brankovým územím a kupodivu doputoval až ke zcela neobsazenému Renatovi, který již neměl problém dorazit hlavou míč do prázdné brány. Hosté se tak ujali vedení 1:0.

V 72. minutě mohla Sevilla vést již 2:0, neboť se Alvaro Negredo řítil zcela sám na brankáře Alvese. Ten ale nakonec ani nemusel zasahovat, neboť Negredův pokus trefil pouze boční síť brány.

O minutu později se snažil o zakončení Renato, ale jeho hlavičce chyběla potřebná přesnost i razance.

Do poslední větší příležitosti pro domácí se v 82. minutě dostal Fabian Vargas, ale jeho hlavička v pokutovém území byla zblokována, a tak nemusel Varas ani zasahovat.

Ještě v nastavení se pokoušel o vyrovnání Pablo Piatti, ale vystřelil mimo, a tak si Sevilla odváží z venkovního zápasu důležité tři body, díky kterým se posunula zpět na 6. místě, přičemž má stejný počet bodů jako 5. Atlético Madrid. Almería prohrála další zápas a naděje na setrvání v La Lize je již opravdu jen mizivá.

Autor: Jan Michálek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele