2. kolo
13.09.2010 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

UD Almería - Real Sociedad 2:2

Střídající čtyřiadvacetiletý argentinský útočník Leonardo Ulloa zařídil svému klubu bod za remízu s týmem z baskického San Sebastianu. Almería si připsala druhou remízu v soutěži, pro Real Sociedad to byla první bodová ztráta po návratu mezi španělskou smetánku.

Real Sociedad chtě nechtě patří k tradičním účastníkům a vůbec k zakladatelům soutěže samotné. Na Estadio Juegos Mediterráneos v Almeríii si dlouho počínal jako zkušený mazák, bezpečně vedl a měl otěže utkání v rukou. Ve druhé půli mohli modrobílí fotbalisté přidat třetí pojišťující trefu, ale Antoine Griezmann poslal míč do břevna. Remízové rozuzlení však pohlednému zápasu slušelo.

Hostující mužstvo mělo úžasný start do zápasu, neboť již po osmi minutách rozvlnil síť za brankou výborného čtyřiadvacetiletého Diega Alvése nový muž v sestavě modrobílých Raúl Tamudo, který v letním přestupovém okně přišel z Espanyolu pomoci nováčkovi udržet se v soutěži. Tamudo si výborně naběhl na centr Zurutuza a ukázal, že ve svých letech stále umí přesně zacílit.

Neuběhlo ani třináct minut a bylo srovnáno. Claudio Bravo neměl proti střele Pabla Piattiho pražádnou šanci. Italský útočník si skvěle naběhl na úžasný pas Fabiana Vargase a tváří tvář brankáři hostí nezklamal. Krátce po půlhodině hry však znovunavrátil Realu Sociedad jednobrankové vedení Sutil, který využil výtečné přihrávky Mikela Aranburua a sám před Diegem Alvésem hrstku fanoušků Realu Sociedad na tribuně nezklamal.

Po obrátce Almería vystupňovala tempo, pěkné příležitosti na vyrovnání měli Piatti, M’Bami a Albert Crusat, ale největší šanci prvního poločasu mělo křídlo Realu Sociedad Antoine Griezmann, který po krásném průniku z levé strany orazítkoval břevno za zády Diega Alvése. Almeríi se nakonec zaslouženě podařilo vyrovnat, když centr Alberta Crusata fantasticky zpracoval Leonardo Ulloa, naznačil střelu obránci, obešel ho a prostřelil bezmocného Claudia Brava v brance Realu Sociedad.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele