37. kolo
15.05.2011 21:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

UD Almería - RCD Mallorca 3:1

Almería porazila doma Mallorcu 3:1, na jejím posledním místě a tedy i sestupu se však už nic nezmění. Pro domácí to znamená teprve šesté vítězství v sezoně, hosté naopak stále nemají jistotu záchrany a pokud v posledním kole podlehne Atléticu, sestup bude reálnou hrozbou. Všechny čtyři branky padly ještě v prvním poločase.

Domácí šli do utkání s hrozivou bilancí posledních zápasů, za osm minulých kol získali jediný bod! Dnes však šli hned o úvodu za vítězstvím. První branka zápasu padla už v páté minutě, kdy si hned s trojicí obránců pohrál Pablo Piatti, připravil míč před prázdnou branku Uchemu, který již neměl těžkou pozici a v klidu otevřel skóre.

Tentýž hráč mohl skórovat i v desáté minutě, po přihrávce Pereiry však netrefil míč ideálně a minul. Po čtvrthodině hry se však již Almería dočkala druhé branky, Macedovu ránu ještě pozorná obrana Mallorcy dokázala zblokovat, na dorážku Juanmy Ortíze již byl krátký i gólman Dudu Aouate.

Domácí byli jednoznačně lepší, do dalších šancí se dostali Uche a Piatti, tentokrát z toho ale nic nebylo. Přesto se Almería znovu dočkalo, po půlhodině hry odcentroval z levé strany Antonio Luna a vypadalo to, že si Aouate společně se svými spoluhráči s míčem poradí. Do všeho se ovšem vložil všudybyl Pablo Piatti, jenž předskočil hostujícího brankáře a do opuštěné svatyně zakončil.

Bez dlouhého rozmýšlení - nejlepší půlhodina Almeríy v sezoně! Tři minuty před přestávkou se rozjetá mašina jménem Almería mírně zadrhla, gól do šatny totiž zaznamenal Pierre Webó a snížil na rozdíl dvou branek.

Chvíli po pauze mohl navýšit vedení domácích Pereira, který se kouzelně dostal přes několik obránců Mallorcy, v rozhodující fázi akce však nebyl přesný. V závěru zápasu ještě nebyli hostí daleko od zdramatizování utkání, Nunesova hlavička ovšem trefila pouze břevno.

Almería si tak připisuje čestné vítězství a perfektně se tak rozloučila s domácími zápasy v La Lize, tu příští rok již hrát nebude. Mallorca si čím dál tím více komplikuje cestu za záchranou, v posledním kole k jistotě potřebuje porazit doma Atlético.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele