26. kolo
03.03.2011 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

UD Almería - Racing Santander 1:1

První čtvrteční dohrávka 26. kola mezi Almeríí a Santanderem měla velký význam pro domácí celek, neboť momentálně se nachází na poslední příčce a potřebuje domácí zápasy vyhrávat, aby se přiblížil zpátky k místům zajišťujících záchranu v nejvyšší soutěži.

Do utkání oba týmy vtrhly s tím, že rozhodně bránit nebudou, začátek první půle přinesl menší šance na obou stranách, jednalo se ale spíše o výstražné pokusy. V 6. minutě se do slibné palebné pozice propracoval hostující Manuel Arana, zakončení se však mezi tři tyče nevešlo, v 8. minutě vážněji zahrozili domácí, gól z toho však nebyl.

V 15. minutě přišla obrovská šance domácího Pabla Piattiho, gólman hostů Tono však parádním zákrokem ránu zachytil. Sedmnáctá minuta znamenala šok pro hosty, protože jejich hráč, konkrétně Henrique, vyfasoval červenou kartu. Almería se snažila chopit příležitosti v podobě přesily o jednoho hráče, zakončení hlavou Carlose Garcii z 25. minuty však do gólového efektu mělo hodně daleko.

Byl to ale oslabený Racing, kdo se gólově prosadil, ve 37. minutě se dostal k míči Gonzalo Colsa a svojí ranou nedal brankáři domácí Almeríe Diegu Alvesovi žádnou šanci.

Ve 43. minutě Carlos García fauloval v pokutovém území a rozhodčí neváhal okamžitě odpískat pokutový kop. K míči se postavil hostující Adrián, Diego Alves ale vystihl správnou stranu, penalta tedy proměněna nebyla. Do konce prvního poločasu se již poté nic nestalo, Racing šel do kabin o jednoho hráče na hřišti méně, za to ale s vedením 1:0.

Hned po začátku druhé části klání mohl vyrovnat Michael Jakobsen, bohužel pro domácí ale přesně nezamířil. Almería se hnala za vyrovnáním, M’Bami a Piatti ale balon do hostující sítě protlačit nedokázali. Domácí se dočkali v 64. minutě, kdy Albert Crusat svojí levačkou napálil míč přesně a střela zapadla do hostující sítě.

Almería vycítila šanci na vítězství a vytvořila si několik příležitostí, žádná ale brankou neskončila, domácí se tedy museli spokojit s remízou 1:1. Pokud ale budou chtít pomýšlet na záchranu, budou muset podobná střetnutí začít vyhrávat.

Autor: Martin Bečan / soccernet.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

3:3

Reagovat
cepinzcegamy

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

a to racing mohl dat aspon 3.goly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele