22. kolo
05.02.2011 18:00 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

UD Almería - Espanyol Barcelona 3:2

Almería přestřílela na domácím hřišti Espanyol a překvapivě bere všechny tři body. Rozhodla o tom úvodní dvacetiminutovka, po které domácí vedli již 3:0.

Espanyol se, totálně zaskočen fantastickým úvodem utkání v podání Almeríe, snažil o vyrovnání, dokonce dal dvě branky, kterými orámoval poločasovou přestávku, jenže na víc než na jednogólovou porážku to nestačilo.

Hned v páté minutě se dostali domácí do vedení. Na Bernardellův centr z volného přímého kopu si naskočil obránce Marcelo Silva a hlavou otevřel skóre utkání. A hned o dvě minuty později přišla druhá branka. Kameniho v brance Espanyolu překonal útočník Kalu Uche a dostal svůj tým do velmi důležitého dvougólového vedení. Almería totiž ještě nikdy ve své historii účasti v Primera Division nepřišla o všechny body, jestliže vedla o dvě branky.

Toto pravidlo se zdálo jako potvrzené v osmnácté minutě, kdy na 3:0 zvýšil mozek záložní řady domácího celku, Hernan Bernardello. Od tohoto okamžiku začali hosté svého soupeře tlačit, jenže Callejónova dělovka pouze zatřásla tyčí, která stojí vedle branky.

Ve čtyřiatřicáté minutě se již Espanyol dočkal snížení a vzkříšení nadějí, to když se pod hezké kombinaci ve středu hřiště prosadil Joan Verdú. Velkou šanci měl v závěru poločasu nejlepší domácí střelec dosavadního průběhu sezony, Jose Ulloa, jenže jeho technickou střelu Kameni vyrazil mimo tři tyče.

Do druhého poločasu vstoupili hráči z Katalánska skvěle, hned čtyři minuty po přestávce se prosadil Alvaro a ještě více tak přiživil naděje svého týmu, v tu chvíli totiž do konce utkání zbývalo čtyřicet minut a Espanyol ztrácel již jen jednu branku. V tu chvíli se hra domácích soustředila výhradně na defenzivu a Espanyol se hnal za vyrovnáním.

Do závěrečného hvizdu se však již žádná vyložená šance ani na jedné straně neurodila, a tak si Almería připsala všechny tři body za vybojovanou výhru nad Espanyolem v poměru 3:2. Dostala se tak na osmnácté místo ligové tabulky, na momentálně nesestupující Deportivo ztrácí dva body. Espanyol se po prohře propadl o jedno místo, je šestý za Athleticem.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Veselac

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele