30. kolo
04.04.2011 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

UD Almería - Athletic Bilbao 1:3

Athletic zvítězil na půdě Almeriy 3:1 a posunul se zpět na páté místo ligové tabulky. Domácí se sice dostali do vedení zásluhou Piattiho, ještě do poločasu ale vyrovnal Muniain a po přestávce už stříleli jen Baskové. Almería zůstává poslední a na záchranu již ztrácí tři body.

Domácí začali skvěle, už v šesté minutě přistrčil nechtěně Orbaiz míč Piattimu, ten přesprintoval oba stopery Athleticu a podél gólmana Iraizoze pohodlně skóroval. Hosté pak svého soupeře, ve snaze o rychlé vyrovnání, zatlačili. Důsledkem byly šance Toquera a Llorenteho, v obou případech se však zaskvěl brankář Diego Alves.

Na první gólovou radost hostů se tak na stadionu Mediterráneo čekalo do devětadvacáté minuty, kdy si na rohový kop Iraoly naskočil Gurpegi, jeho prudkou hlavičku Alves vyrazil jen k úplně volnému Muniainovi, pro něhož již nebyl problém dopravit míč za záda ležícího brankáře domácích.

Prakticky okamžitě mohl odpovědět domácí záložník Bernardello, na jeho šikovné střele si ale smlsnul Iraizoz. Obrovskou šanci spálil v samotném závěru první půle stoper Mikel San Jose, španělský mladíček však hlavičkou nastřelil jen břevno. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Ten však trval jen sedm minut, přesně tolik totiž uběhlo od start druhého dějství, když Llorente posunul míč Toquerovi, který obelstil rychlou kličkou Lunu a prudkou ranou na přední tyč strhl vedení na stranu Athleticu. A již za devět minut to bylo pro hosty ještě lepší, zhruba pětatřicet metrů od domácí branky se do prakticky ztraceného míče opřel, nevědíc co s ním, Pablo Orbaiz a nádhernou ranou nedal plachtícímu Alvesovi v brance Almeriy žádnou šanci.

Velmi aktivní byl po svém příchodu na hřiště Kalu Uche, tomu však, narozdíl od snahy, chyběla přesnost, Almería tak podlehla na domácím hřišti Athleticu 1:3 a dál marně stíhá soupeře v boji o záchranu.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dobře athletic bilbao

Reagovat
smazaný uživatel

dobře athletic bilbao

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele