7. kolo
17.10.2010 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Sevilla FC 2:0

Sevilla poprvé od příchodu Gregória Manzana padla. Jasná porážka na půdě asturijského mistra, mizerný a zoufalý výkon ofenzívy v čele se špatně hrajícím Luísem Fabianem či nedostatečná pevnost defenzívy vytahují ze šuplíku opět otázku, zda Sevilla má na to hrát při současném rozpoložení o či čtvrtou příčku tabulky, na níž ji pasuje nadpoloviční procento španělských fanoušků.

Že by efekt nového kouče vyprchal takto rychle? Gregório Manzano zjevně potřebuje a potřebovat bude ještě hodně času a práce na to, aby současné mužstvo plné velmi dobrých fotbalistů poskládal a dal mu týmového ducha, který - zdá se mi - v posledních týdnech a měsících schází.

Manzano by se mohl učit od Manola Preciada, který svým svěřencům vnukl určitý přesně daný systém a styl hry, jenž na některé ze špičkových týmů může platit a který by mohl Sportingu Gijón zajistit opět udržení v nejvyšší soutěži, ne-li střed tabulky.

Od úvodních minut měla mírně navrch domácí jedenáctka, která se již v šesté minutě zásluhou Gastóna Sangoye, který přenádhernou hlavičkou otevřel skóre utkání. Sporting i v dalším průběhu utkání využíval chabého pressingu hostů, nerušeně kombinoval a vytvářel si další šance. Sevilla byla u míče častěji, ale efekt to nemělo žádný.

Po půlhodině hry sice přišly šance Luise Fabiana a Alejandra Alfara, ale ani oni dva nedokázali dostat Sevillistas z herní mizérie, která je provázela prakticky celý zápas. Největší problémy měl brankář domácích Juan Pablo se střelou Alfara, která mířila krásně k pravé tyči, ovšem přenádherná robinsonáda zabránila posile z Tenerife v radosti a nadšení z vyrovnávací branky.

Po obrátce přišla velmi brzy druhá branka utkání, která byla vskutku výstavní. Carmelo Gonzales našel skvělým přízemním pasem Diega Castra, který předvedl baletní prvek v podobě efektní piruety, která ve chvíli dotyku paty a míče, jenž se nakonec odrazil od tyče do sítě, dostala ještě přídomek "efektivní".

Sevilla se sice snažila, ovšem bezúspěšně. Naopak na druhé straně se dostali nebezpečným pokusům Sangoy či Mate Bilič, který ve snaze tečovat hlavičku Nacha Nova vystavil sám sebe do ofsajdové pasti a překazil radost domácího mužstva a střelce branky Nacha Nova. V závěru utkání si připsal velmi dobrou šanci Mate Bilič, kterému ale fantastickým reflexivním zákrokem zamezil v radost Andrés Palop, jež byl jediným nechybujícím článkem sevillského týmu.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

keby chcela sevilla prehrat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele