23. kolo
12.02.2011 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sporting Gijón - FC Barcelona 1:1

Dnes večer přivítal Sporting Gijon na svém stadiónu El Molinón Barcelonu. Vedoucí tým španělské ligy chtěl prodloužit svoji úctyhodnou sérii 16 vyhraných zápasů za sebou, jenže Gijon se hned v úvodu zápasu dostal do vedení, a nakonec vyválčil cennou remízu 1:1. Zrodilo se tak největší překvapení 23. ligového kola.

V sobotním večerním zápase nebyla úctyhodná statistika Barcelony k ničemu. Sice minulý týden proti Atléticu Madrid zlomili další rekord, když se jim podařilo vyhrát v 16 po sobě jdoucích zápasech, přičemž v každém z těchto zápasů dokázali až na tři výjimky vstřelit minimálně 3 góly, ale na půdě Sportingu se spíše trápily.

Už Pep Guardiola před zápasem předesílal, že Sporting Gijon nesmí jeho svěřenci podcenit. V prvním vzájemném zápase tohoto ligového ročníku jim byl Gijon zdatným protihráčem a blaugranas dokázali jen s obtížemi vyhrát 1:0. Dnešní duel však způsobil Kataláncům ještě větší obtíže.

Divácky velmi zajímavé utkání odstartoval už v 17. minutě David Barral. Ten se rozběhl s míčem po levé křídle, podařilo se mu obejít Gerarda Piquého, který na jeho kličku nestačil zareagovat, a krásně umístěnou střelou k pravé tyčce Valdésovy branky otevřel skóre.

Barcelona se během úvodní půl hodiny nedostala k žádné větší šanci. Hráči Gijonu skvěle bránili, odvraceli dlouhé pasy a ukončili několik nebezpečně se rozvíjejících akcí v podání Messiho a Iniesty.

Teprve ve 29. minutě se do první velké šance dostal Ibrahim Afellay, který si krásně naběhl na přihrávku a z dálky vyslal prudkou střelu na Pichua. Ten si s ní však poradil.

Po půl hodině znovu zahrozil Gijon. David Barral si znovu vzal míč a pronikl s ním až do pokutového území, skvělým napadáním ho však odzbrojil Gerard Piqué, který si tak napravil předchozí selhání. Barral se měl možná pokusit spíše o přihrávku, neboť mu nabíhal De Las Cuevas, který byl v mnohem lepší pozici a mohl by zvýšit na 2:0.

Barcelona začala hrát svoji hru až od 33. minuty, kdy se míče chopil Andrés Iniesta, proběhl z levého křídla před branku, odkud vypálil. Radost barcelonských fanoušků však znovu překazil Pichu.

V úvodu druhého poločasu byly k vidění šance na obou stranách, ale ani De Las Cuevas ani Villa brankáře nepřekonali. Do hry ve druhém poločase naskočil Španěl Pedro, který svým energetickým výkonem dodal potřebnou šťávu barcelonské útočné dvojici Messi-Villa, ale k vyrovnání jeho snaha zatím nevedla.

V několika dalších minutách zkusili své štěstí Messi a Xavi, ale skvělý Pichu byl znovu pozorný.

Vyrovnání se blaugranas nakonec dočkali až v 80. minutě, kdy Messi precizní kolmicí našel Davida Villu, který si pohlídal offsidové postavení a excelentním obloučkem přehodil vyběhnuvšího Pichua.

Tlak Barcelony v následujích minut ještě rostl. V 87. minutě měl blízko ke vstřelení vítězného gólu Pedro, který jen tak tak nedosáhl na Messiho křížnou střelu pokutovým územím a neusměrnil ji za záda gijonského brankáře.

Rozhodčí nastavil pět minut nad rámec normální hrací doby, během nichž se Xavi pokusil trefit z přímého kopu, ale trefil pouze zeď.

Remíza je vítězstvím pro Sporting Gijon, který je ve své bitvě o sestup vděčný za každý bod. Naopak Barcelona tak ukončila svoji sérii 16. po sobě jdoucích vyhraných zápasů, ztratila možnost překonat rekord Interu Milán, který drží sérii 17 vítězství v řadě a navíc umožnila Realu Madrid stáhnout svůj náskok na pět bodů, pokud se ,,Bílému baletu" podaří zítra porazit Espanyol.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jednoznačná záležitost 0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0 3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 - messi 2 , pedro , don andres

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 puyol,iniesta

Reagovat
smazaný uživatel

no puyol da hattrick rovno s tym zranenym kolenom

Reagovat
Losinho

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

dneska dá gola Bojan

Reagovat
smazaný uživatel

konečněěě!!!!!!! 1:1!!!:) Hnusnej beton!:) Parada!:)

Reagovat
smazaný uživatel

chod skocit z mosta

Reagovat
smazaný uživatel

a ty za ním s takým stupidným komentárom

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne ze ty si pekny

Reagovat
smazaný uživatel

RafteR asi neunese ani jednu remízu Barcelony:) Aspoň tu máš důkaz, že nefandíš strojům ty inteligente..

Reagovat
smazaný uživatel

tu nejde o remizu , ale o tvoj tupy prispevok

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby te nesrala remíza, tak drzis hubu

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom příspěvku tupýho?

Reagovat
smazaný uživatel

Barca se chce asi naladit proti nám

Reagovat
smazaný uživatel

No doufám, že jí aspoň doma dáte příděl!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele