4. kolo
23.09.2010 22:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Racing Santander 1:1

Sevilla podruhé v sezóně ztratila na domácím trávníku body, když po Deportivu La Coruña remizovala i se zlepšujícím se Racingem Santander, který si ze stadionu Sáncheze Pizjuána odváží velmi cenný bod, jenž jistojistě dobře poslouží v boji o udržení v soutěži.

Co nejde hostům upřít, byla snaha získat všechny tři body. Narozdíl od domácího mužstva, které skutečně ani v minulých utkáních nepředvádělo žádné skvostné výkony, se Racing po vyrovnávací brance tlačil do ofenzívy a nechybělo málo, aby si z horké andaluské půdy odvezl domů do Santanderu všechny tři body.

Sevillistas byli v prvním dějství mnohem aktivnější a nebýt několika výborných zákroků Toña, Racing by si asi těžko odvezl bod. V sedmé minutě mířil z přímého kopu jen těsně vedle Diego Perotti, jenž se stal šťastným hrdinou svého mužstva o šest minut později.

Diego Perotti dostal dobrý míč za obranu a snažil se jej ihned hlavičkou odeslat za záda vyběhnuvšího Toña, který ve snaze zasáhnout na poslední chvíli míč profackoval Perottiho, který sice dostal pořádně za vyučenou, ale vybojoval pro své mužstvo pokutový kop. K exekuci se podruhé v sezóně postavil španělský reprezentant Álvaro Negredo a bez větších potíží uklidil míč do sítě.

Následující minuty patřily opět jen a jen Rojiblancos, kteří si připsali několik zajímavých střel. Ve čtyřiadvacáté minutě pálil do připraveného Toña Luca Cigarini a o pět minut později ověřil pevnost reklamních poutačů vedle santanderské branky Tiberio Guarente.

Poněkud větší příležitost měl v pětatřicáté minutě Diego Perotti po úžasné přihrávce Álvara Negreda. Dvaadvacetiletý argentinský záložník Toñovi naznačil střelu, ale udělal blafák, na který zkušený jednatřicetiletý mazák Toño vyzrál a obrovskou šanci zneškodnil. V závěru prvního dějství poprvé a hnedle zostra vystrčil růžky Racing. Zejména ve druhém dějství velmi aktivní Pedro Munitis výborně odcentroval do šestnáctky, kde si na centr naběhl Manuel Arana a pořádně prověřil reflexy jinak opět vynikajícího Andrése Palopa. Racing se osmělil, ale ta pravá mela měla přijít až po přestávce.

Racing hýřil aktivitou a směle se mohl se Sevillou rovnat, když ale pak v třiapadesáté minutě vyrovnal, převzal iniciativu a byl v průběhu druhého poločasu mnohem nebezpečnější. Vyrovnávací trefa přišla v již zmiňované době po krásném centru Adriána Gónzaleze a ještě krásnější pumelici Pabla Pinillose, který parádní ranou našponoval síť za Palopovými zády tak, že ohrožovala fanoušky na tribuně za brankou.

Racing Club byl v dalším průběhu mnohem aktivnější a fanoušci Rojiblancos mohou děkovat svému obdivovanému brankáři Andrési Palopovi a relativně skálopevné obraně, že nemuseli odcházet ze stadionu s trpkým pocitem, jenž vyvolá každá porážka vašeho oblíbeného týmu.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele