24. kolo
20.02.2011 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Hércules CF 1:0

Sevilla konečně prolomila šňůru nezdarů a po sedmi zápasech slavila vítězství v soutěžním zápase. Na domácím stadiónu si včera poradila s Herculesem 1:0! Jediný gól zápasu vstřelil ještě v první půli Ivan Rakitič.

Sevilla byla po celý zápas jasně lepším týmem, ovšem gólových příležitostí si vytvořila pomálu, i přesto však zvítězila naprosto zaslouženě. Je až podivné, kde se nachází Andalusané v tabulce, když se podíváme na katastrofální výsledky. Sevilla se díky výhře totiž posunula slušné sedmé místo, ztráta na evropské poháry je malá a je rozhodně v silách současného týmu Sevilly toto manko dohnat.

Hrdinou zápasu se stal nedávno příchozí Ivan Rakitič, který vsítil svou první branku v dresu Sevilly. O to cennější, že byla trefou vítěznou a tříbodovou. Svěřenci Gregoria Manzana se přiblížili v tabulce na dostřel k šestému Espanyolu a na pohárové příčky ztrácí pouhé tři body.

Utkání začalo o mnoho lépe pro domácí, první šanci měl na kopačce Negredo, jenže nedal. Rozhodující situace celého zápasu nastala v 21.minutě, kdy celý stadion Ramona Sancheze Pizjuana propukl v euforický jásot. Centr Luise Fabiana sklepl Negredo přímo na kopačku Ivana Rakitiče a jeho tvrdá střela protančila do sítě!

Hosté se nezmohli ve zbytku zápasu na větší odpor a šance přibývaly spíše na kontě domácích. Fazio, Negredo, ani Kanoute už však domácí fanoušky nerozveselili, i když zvlášť Negredo gól dát měl. V samotném závěru se hosté dostali k rohovému kopu a do pokutového území Sevilly se přestěhoval i brankář Varas, svého kolegu Aranzuvíu z Deportiva ovšem nenapodobil.

Vítězství by mělo domácí povzbudit před odvetným zápasem Evropské ligy proti portugalskému týmu FC Porto, úvodní zápas Sevilla prohrála na domácí půdě 1:2. Ani špatná forma Sevilly tak neznamenala proti Herculesu pro domácí bodovou ztrátu. Hostující celek se v letošním ročníku Primera Division trápí těsně nad hranicí sestupu a jeho problémy tak pokračují i po včerejším utkání.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 fakt !!!

Reagovat
smazaný uživatel

tipujem prekvapenie 2

Reagovat
smazaný uživatel

súhlasím, 1:2 alebo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele