11. kolo
14.11.2010 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Zaragoza - Sevilla FC 1:2

Zaragoza nedokázala doma navázat na své první vítězství v soutěži z minulého kola a ve vyrovnaném zápase nakonec podlehla favorizované Seville 1:2. Vítězný gól zápasu vstřelil v 90. minutě Álvaro Negredo i přesto, že Sevilla už v tu dobu hrála bez vyloučeného Navarra. V tabulce si tak polepšila na 20 bodů a posunula se na čtvrtou pozici před Espanyol. Zaragoza je poslední.

I přes tři vstřelené góly se jednalo spíše o klidnější zápas s menším počtem příležitostí a o kapku lepší byli rozhodně domácí, kteří tak prohráli nezaslouženě. První půlhodinu se oba týmy oťukávali hlavně ve středu hřiště a tak první zajímavá příležitost byla až ta gólová, která přišla ve 29. minutě. Kanouté poslal před branku přesný balón na volného Luise Fabiana a ten povedenou trefou k tyči poslal Sevillu do vedení 0:1.

Ve 40. minutě se na straně hostujícího týmu zranil záložník Diego Capel a nahradil ho hrdina minulého zápasu proti Valencii Alejandro Alfaro. Do konce první půle už poté zahrozili pouze domácí hlavičkovým pokusem Carlose Dioga, který si však cestu mezi tři tyče nenašel a po velmi nudné první půli se šlo do kabin za stavu 0:1.

Domácí trenér určitě nebyl s výkonem svého mužstva v prvním poločase spokojen a na začátku druhé půle přišli do hry dva noví fotbalisté. Maurizia Laurenza nahradil Marco Perez a Joseho Aurelio Gaye nahradil Nicolás Bertolo.

Tento tah se ukázal jako povedený, protože právě Bertolo srovnal v 53. minutě na 1:1. Ten si naskočil na centr Gabiho a přesnou hlavičkou k tyči překonal gólmana Varase. Domácí byli po vyrovnávacím gólu jasně lepším týmem, ale všechny pokusy z jejich kopaček končily mimo branku Sevilly.

Největší šance měli nejprve Gabi a po něm ve vyložené příležitosti selhal v zakončení Braulio. Situace se hostům ještě více zkomplikovala v 71. minutě, protože červenou kartu dostal za faul na Braulio Fernando Navarro a oslabil tak Sevillu. To však paradoxně hosty nakoplo a o pár minut později trefil tyč z velké dálky Alejandro Alfaro.

Zaragoza se dostala v závěru do lehkého tlaku, ale nedokázala ho využít a tak zákonitě přišel trest na druhé straně. V 90. minutě se uvolnil na levé straně Álvaro Negredo a střelou na zadní tyč rozhodl utkání ve prospěch hostí. Sevilla tak se štěstím zvítězila 1:2 a pro Zaragozu zbyly pouze oči pro pláč.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele