24. kolo
19.02.2011 22:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Atlético Madrid 0:1

V sobotu se na stadionu La Romareda utkala domácí Real Zaragoza s Atléticem Madrid. To se v posledních zápasech trápilo, prohrálo čtyřikrát po sobě a okupovalo tak až 11. příčku, což je pro fanoušky rozhodně velkým zklamáním. Proti Zaragoze však hosté prolomili svoji pochmurnou statistiku, když v 66. minutě zajistil madridskému celku vítězství Kun Aguero.

Atlético Madrid na tom v letošní sezóně není nejlépe, ale Real Zaragoza je na tom ještě hůře. V tabulce mu přísluší 17. místo, které sice není sestupové, ale 18. Osasuna a 19. Almería ho může po nedělních utkáních přeskočit. Ve prospěch Zaragozy tak nejvíce mluvila její momentální domácí forma, která nebyla zdaleka špatná. Z posledních 5 domácích zápasů třikrát vyhrála, jednou remizovala a jen jednou prohrála. Dnes k tomu však přibyla prohra další.

Do zápasu lépe vstoupilo Atlético. Už ve třetí minutě se do první vážnější šance dostal argentinský útočník Kun Aguero, ale brankář domácích Leo Franco, který mimochodem chytával v Atléticu, nebezpečí zažehnal.

Ve 21. minutě se hosté dožadovali nařízení penalty, když v pokutovém území spadl po souboji s Matteem Continim José Reyes, ale hlavní rozhodčí Carlos Delgado Ferreiro nezapískal.

V další zajímavé akci se ocitl madridský záložník Thiago, který se dostal po rohu k zakončení hlavou. Jeho hlavičku však z brankové čáry odkopl domácí Gabi.

A právě tento hráč Zaragozy se dostal k jedné z ojedinělých šancí domácího mužstva. To provedlo rychlý výpad na soupeřovu polovinu a Gabi se odhodlal vystřelit. Jeho rána však šla mimo.

Chvíli na to se znovu střetli Aguero s Francem tváří v tvář. Argentinec totiž obešel Josého Reyese a řítil se na soupeřovu bránu, ale ani jeho následná střela díky Francovi gólem neskončila. Po následujícím rohu míč lákavě poskakoval brankovým územím, ale žádný madridský útočník se k němu včas nedostal.

V 65. minutě měla obrovskou šanci Zaragoza, kdy se v malém brankovišti Atlética snažilo hned několik hráčů dopravit míč všemi možnými způsoby do brány, ale Madridským se podařilo nápor odvrátit a dokonce založit protiútok, který byl zakončen vítězným gólem. Diego Forlán přenesl z obrany míč na pravé křídlo, kde si ho zpracoval neobsazený Kun Aguero. Ten využil prostoru a tvrdou střelou z nelehkého úhlu propálil Lea Franca.

Na konci zápasu se Zaragoza snažila ještě něco udělat s výsledkem a málem se jí to podařilo. Ikechukwe Uche a Bertolo totiž nastřelili brankovou konstrukci. Fotbal se ale hraje na góly, a tak se mohli ze tří bodů radovat konečně hráči Atlética Madrid, kteří se tak v tabulce posunuli na 7. místo. Tam ale zřejmě nevydrží moc dlouho, neboť mnoho týmů těsně pod nimi má ještě zápas k dobru.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
randi

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Toto smrdí remízou- 1:1 (Inak pekný kurz)

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza bojuje o záchranu a Atletico venku není tak silný takže 10 :) a bud 1:0 nebo 2:2 :)

Reagovat
smazaný uživatel

výhra Zaragozy a to si říkám fanda Atlética

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

copak se ti nelíbí ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele