21. kolo
29.01.2011 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - UD Almería 2:0

Podmáčený trávník na Anoetě povětšinu utkání nenabízel řádné fotbalové zázemí, přesto se s ním obě mužstva popasovala a zápas bez výraznějších potíží odehrála. Nepříjemná vodní lázeň svědčila lépe domácímu celku, který si díky brankám mladého stopera Jona Ansoteguiho a veterána Raúla Tamuda ze zaslouženého vítězství.

Almería vstupovala do utkání s pohárovým zápasem proti Barceloně v nohách a s vědomím, že se může odpoutat od sestupových příček. Navzdory středečnímu klání mělo andaluské mužstvo v úvodních desítkách minut více ze hry a Real Sociedad může děkovat, že má brankáře špičkových kvalit, pohotových zákroků a pěkných robinsonád, tedy zkušeného Claudia Brava, který zlikvidoval vynikající šance Alberta Crusata, Uche Kalua a jedné z největších opor klubu Pabla Piattiho.

Dlouhou dobu se hrála vyrovnaná kopaná a vypadalo to, že se obě mužstva v první půli rozejdou smírně. Tamudo poslal krátce před završením první půle rohový kop do šestnáctky, ale mičuda se mu kvapem vrátila - obrana hostí centr odvrátila. Někdejší hráč Espanyolu si odražený míč zpracoval a do malého čtverce poslal vynikající centr, který umístil do sítě bezmocného Diega Alvése mladičký stoper Jon Ansotegui.

Erreala měla i po přestávce své příležitost, mezi jinými lze jmenovat Tamudův přímý volný kop, který výborně zachytil Diego Alvés. Rozhodující okamžik utkání přišel v osmasedmdesáté minutě, kdy se po příhře Mikela Labaky prosadil zraněného Josebu Llorenteho zastoupivší Raúl Tamudo. Donostia se díky vítězství posunula na devátou příčku se ztrátou pouhých čtyř bodů na šestý Athetic Club, který však má zítra zápas s Atléticem Madrid k dobru. Almería společně s Málagou klesla na samé dno ligové tabulky.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
randi

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele