24. kolo
21.02.2011 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - RCD Mallorca 1:0

V pondělní dohrávce 24. kola Primera División zvítězil domácí Real Sociedad díky gólu Raúla Tamuda nad svým soupeřem z Mallorcy 1:0. Baskický klub se tak díky výhře bodově dotáhl na sedmou Sevillu.

Real Sociedad v minulém kole porazil Osasunu 1:0 a svoji formu chtěl potvrdit v zápase proti Mallorce, proti které se mu daří. Čtyřikrát nad ní zvítězil a jen dvakrát prohrál. Komplikací pro domácí je dlouhodobé zranění útočníka Joseby Llorenteho, místo kterého tak nastoupil Raúl Tamudo.

Pondělní duel se hrál ve výrazně fotbalu nepříznivých podmínkách. Prudký vítr a déšť znemožňoval oběma celkům vytvářet si vyložené šance, domácí i hosté se tak snažili především neudělat chybu v obraně.

V prvním poločase tak byly k vidění pouze dvě výrazné šance. První se zrodila už v 13. minutě, kdy se po rychlé akci objevil před brankářem Mallorcy Antoine Griezmann, jeho střela ale mířila mimo bránu. Druhou šanci měl na svědomí Emilio Nsue, pravý ofenzivní záložní Mallorcy se snažil prosadit hlavičkou, jeho pokus ale směřoval vpravo od brány.

Ve druhém poločase začal dominovat domácí baskický tým a byl odměněn gólem Raúla Tamuda v 56. minutě. Na centr Daniela Estrady si naskočil právě bývalý kapitán Espanyolu a hlavou překonal zblízka izraelského brankáře Dudu Aouateho.

O 15 minut později mohl skóre navýšit Xabi Prieto, ale jeho lob přes Aouateho přeletěl i břevno, a tak zápas skončil jednogólovým rozdílem ve prospěch domácího týmu.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
vanGomm

San Sebastian v minulém kole porazil doma Pamplonu 1:0,teď hraje doma znovu a to asi už nevyhraje.Tip X.

Reagovat
Tomtaf

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip-X

Reagovat
smazaný uživatel

San Sebastian vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2.2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele