14. kolo
05.12.2010 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Athletic Bilbao 2:0

Ve večerním utkání mezi Realem Sociedad a Athletic Clubem byli mnohem aktivnější hostující fotbalisté. Bohužel měl na jejich straně velice špatný den San José, který nejdříve zavinil penaltu a poté si dal ještě vlastní gól. Oba tyto momenty rozhodly celé baskické derby ve prospěch nováčka.

Začátek zápasu byl hodně vyrovnaný z obou stran. Hosté plnili velmi dobře taktické pokyny a jeho obrana působila na první dojem velice organizovaně. To samozřejmě komplikovalo Realu Sociedad jeho snahu útočit.

Na druhé straně zaměstnali domácího brankáře Brava nejdříve Gabilondo a po něm Martinez s Llorentem. Ani jeden ze střeleckých pokusů se však neujal. Ve 26. minutě přišel první velice důležitý moment utkání. Hostující Mikel San José zahrál rukou v pokutovém území a nařízenou penaltu Xabi Prieto bez větších potíží proměnil - 1:0.

Pro Sociedad to byla samozřejmě velká vzpruha, protože do té doby jen těžko hledal skulinky v obraně hostujícího Atheticu. Závěrečných deset minut první půle ještě hosté přidali a bylo vidět, že chtějí za každou cenu vyrovnat. Své štěstí opět zkoušel Llorente a s ním také Susaeta. S jejich střelami si však domácí brankář Claudio Bravo bez potíží poradil.

Do druhého poločasu poslal hostující trenér Toquera za nevýrazného Gabilonda. Než se však hosté nadáli, prohrávali o dvě branky. Smutným mužem celého zápasu byl San José, který nejdříve zavinil penaltu a ve 48. minutě si dal ještě vlastní gól. Nedá se však říct, že by to v této situaci hosté zabalili, ba naopak. Jejich hráči byli stále aktivnější a lepší na hřišti. Domácí se osvobozovali jen za cenu dlouhých odkopů, nebo zbrklých brejků, které neměly už od jejich začátku naději na úspěch.

Své dvoubrankové vedení však hájili fotbalisté Sociedadu opravdu za každou cenu. Mnohdy padali do střel, snažili se zblokovat každý pokus, aby měl jejich brankář co nejméně práce. V poslední čtvrthodince už se hrálo jen na jednu branku, a to na tu domácí. I přes dobré pokusy Llorenteho, Muniaína nebo Toquera však hosté branku nevstřelili a museli se tak smířit s krutou porážkou 0:2. Naopak Real Sociedad slaví velice důležité tři body.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

baskické derby , ale baskové hrají jen za athletic.real již davno rezignoval na stavění soupisky z baskických hráčů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele