16. kolo
19.12.2010 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real ve vypjatém utkání těsně zdolal Sevillu

Real Madrid v posledním předvánočním ligovém utkání zdolal Sevillu. Jediný gól zápasu, který chvílemi přípomínal mariáš, vstřelil Di María. Bílý balet se udržel za první Barcelonou, tým Gregoria Manzana zůstává za očekáváním a až na 11. místě tabulky.

Střetnutí mezi Realem a Sevillou bývají vypjaté a ani tento nebyl výjimkou. Na hřišti se velmi jiskřilo, fotbalu moc vidět nebylo, na konci zápasu byl Bílý balet žlutý od karet a jediný zásah do černého zaznamenal Di María po akci Özila.

Domácí nastoupili v očekáváné základní jedenáctce, hosté vyběhli na trávník Santiaga Bernabéua v útočnější sestavě, místo Renata se postavil do útoku k Fabianovi bývalý hráč Realu Negredo. Nejprve zahrozil stříleným centrem Konko, poté měl potíže s Ronaldovým přímým kopem Palop.

Sevilla pozorně bránila, přesto se po pěkné kombinaci dostal do šance Benzema, ale místo zakončení volil špatnou přihrávku na Ronalda. Za hosty odpověděl střelou nad Konko. Další šance domácích překazily těsné ofsajdy. Velikou šanci měli paradoxně hosté, když hlavička Escudého po rohu minula jen o kousek tyč Casillasovy branky. Na druhé straně střílel nebezpečně zpoza vápna Di María, ale Palop vyboxoval.

Další zbytek poločasu už proběhl v relativním klidu a nudě. Pouze Negredo za hosty kousal, ovšem v šancích mu zabránil Pepe a jednou za cenu žluté Carvalho. Velkou šanci měli hosté po tvrdé střele Romarica z přímého kopu, nicméně Casillas a následné Pepe nebezpečí zažehnali. Do kabin se šlo po strkanici mezi mezi oběma lavičkami za bezbrankového stavu.

Do druhé půle nastoupil Real svižněji, ale výraznější šance si nevypracoval. Naopak obrovskou příležitost měl aktivní Negredo, který v 58. minutě po přihrávce Fabiana ve vyložené pozici přestřelil. Di María se pak zbytečně dožadoval penalty po teatrálním pádu.

V 63. minutě byl vyloučen po druhé žluté Carvalho a Real šel do deseti více do sebe, takže zápas nabyl na tempu. Nakonec se fanoušci Bílého baletu dočkali v 76. minutě, kdy po akci Ramose a průniku Özila přestala obrana Sevilly po ruce Zokory trochu hrát, k míči se dostal Di María, pohrál si s Palopem a střelou k bližší tyči vstřelil rozhodující gól zápasu.

Zbytek utkání byl hodně nervózní a nečistý, většina hráčů Realu obdržela žluté karty, na straně hostů byl vyloučen Dabo za nakopnutí Di Maríi bez míče. Poslední šanci zápasu měl Pedro León, ale přestřelil. Domácí udrželi těsné vítězství a tři body a zůstali na dostřel Barcelony i přes Vánoce. Svěřenci Gregoria Manzana se naopak nedokázali posunout nahoru tabulkou.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (17)

Přidat komentář
Stankovic

Sevilla v poslední době nedává. Měla by se co nejdříve dát do kupy, proti Realu to ovšem nebude. Tip na výsledek 4:0( alespon jednou se trefí Ronaldo)

Reagovat
Stankovic

no tak to jsem se trošku unáhlil, ale tak výhra jako výhra

Reagovat
smazaný uživatel

5 1

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmmm, hraje už Navas, to bude mít Arbeloa práce...

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 2xRonaldo,DiMaria

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
Filipow

Sevilla a Barcelona jsou dva celky které pravidelně obírají Real o body, a tak tuším že dnes to bude 10. 3:2, nebo 2:2..

Reagovat
smazaný uživatel

myslim si že Sevilla vstřelí aspon branku

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl bych remízu, ale myslim, že real tenhle zápas zvládne seville se nedaří

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla se probere a Real potrápí - 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak měl sem stejný tušení a přál sem si hezkej zápas 2:2.. Bohužel...

Reagovat
smazaný uživatel

Tu golovou situaci bych popsal asi tak: ,,hrozný fiasko obránců Sevilly. Náhodně odražený míč - vyběhnutí brankáře a nesmyslný stínování Di Maria ze 2 metrů - Maria se neukvapil - ale největší chyba že ani jeden z obránce nezaskočil na brankovou čáru za brankáře... GOAL!!! ,, OMG za tajto bych jim snížil platy o 50% všem třem... Mysim že tam měli minimalně 3-5 sekund se tam dostat... Neskutečný lajdáci...

Reagovat
smazaný uživatel

rozhočí

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí pískal fér si myslim... Aspon proto že to bylo mrtě pak vyhrocenej zápas a zvládl ho v klidu... No já bych to nedokázal pískat...

Reagovat
smazaný uživatel

sevila nehrála vůbec špatně !

Reagovat
smazaný uživatel

Nehrála, ale prohrála, bohužel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele