20. kolo
23.01.2011 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Benzema zařídil Realu těsné vítězství

Jediná branka Karima Benzemy znamenala vítězství Realu Madrid nad Mallorcou. Baleárci neprodali svou kůži lacino, ale své šance nevyužili. Bílý balet se tak udržel na čtyři body za vedoucí Barcelonou.

První utkání druhé části Primera División znamenalo jubilejní desáté vítězství před domácím publikem. Přes mírnou převahu se však Bílý balet na tři body velice nadřel, vystřelil jim je přesnou trefou ve druhé půli Benzema. Tým Michaela Laudrupa několikrát sahal po remíze, naposledy v nastavení Webó.

Trenér Mourinho "překopal" záložní řadu a zejména v prvním poločase to bylo znát. Místo Xabiho a Lasse nastoupili Granero a Gago, Ozila na spojce nahradil Kaká. Základní jedenáctka Mallorcy změn nedoznala.

Mallorca se do zápasu pustila srdnatě, presovala a držela míč, zatímco útočné pokusy domácích většinu troskotaly na špatné finální přihrávce. Obrovitou příležitost měl ve 12. minutě Nsue, který v protiútoku nastřelil tyč madridské branky.

Dalších dvacet minut se příliš věcí neudálo, domácí až na dobrou hru Granera a průniky Di Maríi nic nepředvedli, přičemž Mallorce stačilo pozorně bránit. Ve 30. minutě se prezentoval pěknou patičkou Ronaldo a následná střela Marcela se od choulostivých partií Nunese odrazila na roh.

Bílý balet trochu přidal, ale žádná zjevná šance se neurodila, Mallorca zahrozila průnikem Tejery a nepřesným zakončením Webóa. Poslední kloudnou akcí byl průnik Arbeloy až do vápna, ale obránce volil přihrávku místo střely. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Do druhého dějství naskočili za Real Ozil a Xabi místo Kaká a Gaga a hned to bylo vidět. Nejprve však zachránil před aktivním Webóem Casillas. Domácí se tlačili spíše středem, hezkou akci předvedl Ronaldo, ale Aouate vyrazil jeho pokus na roh.

Tři body pro Bílý balet přišly v 60. minutě po akci mezi Ronaldem a Granerem. "Pirát" protlačil přihrávku na Benzemu, ten oklamal pohybem Ramise a levačkou prostřelil Aouateho.

Mallorca se snažila zareagovat vyrovnáním, ale moc ji to nešlo, domácí ji do šancí nepouštěli. Ani hráči Realu si však gólové přiležitosti nevytvářeli. Signálem byl v 76. minutě přímý kop Ronalda, který těsně minul. O dvě minuty se prodral do šance Benzema, ale přestřelil. A konečně v 81. minutě po akci Xabiho, Ozila a Di Maríi nastřelil Ronaldo hlavou břevno.

Poslední velkou příležitost domácích nadvakrát "zazdil" Benzema po pasech Ronalda a Di Maríi. V nastavení odmítl vyrovnání Webóa po přihrávce Nsueho házenkářským šampionátem inspirovaný Iker Casillas. Mallorce se prohrou vzdálily pohárové příčky, Real neztratil z dohledu Barcelonu.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4 10000000000000000000000000000000000000000000000000000 ronaldo2 a 2 mario

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Kaká,2xRonaldo

Reagovat
smazaný uživatel

100 0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3 0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
kaja900

3:1 Ronaldo Ronaldo Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

real prohraje nebo remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 ronaldo hattrick a benzema

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 José pocítí domácí prohru

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 58min Ronaldo (pen)

Reagovat
delfin

skoro jo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele