24. kolo
19.02.2011 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Real v generálce na Ligu mistrů porazil Levante

Real Madrid výhrou nad Levante stáhnul náskok Barcelony před jejím nedělním utkáním na dva body. O vítězství 2:0 se zasloužili Benzema a Carvalho, Vyššímu gólovému přídělu zabránil výborný výkon brankáře Munúy.

Bílý balet si připsal v předvečer střetnutí Ligy mistrů s Lyonem povinné vítězství nad Levante. Čtvrté měření sil v této sezóně uklidnil časný gól Benzemy a v závěru poločasu zpečetila branka Carvalha. V druhém poločase se už skóre neměnilo díky zákrokům brankáře Munúy a celkovému zlepšenému výkonu celého mužstva z východu Španělska.

Domácí nastoupili s jedinou změnou v očekávané sestavě, Xabiho Mourinho šetřil na zápas s Lyonem a na jeho místě se objevil Lass. Hosté vyběhli na trávník madridského Santiago Bernabéu v nahlášeném složení.

Real už od počátku držel otěže zápasu ve svých rukou. Už v 7. minutě uctil Di María památku klubové legendy Juanity, jehož jméno fanoušci v této minutě skandují. Protáhl se kolem tří obránců Levante jako kolem tréninkových kuželů a jeho přihrávku přes celé vápnu doklepl do sítě Benzema.

Brzká branka domácí namlsala a o tři minuty pálil vedle zpoza vápna Sergio Ramos. Pak měl dvě šance Cristiano Ronaldo, v první pronikl k šestnáctce a levačkou těsně minul, vzápětí se vedlo stejně jeho hlavičce po centru Di Maríi. Do třetice měl příležitost Portugalec po pěkném centru Di Maríi, ale jeho volej se rovněž neujal.

Dalších šancí se domácí dočkali ve 23.minutě. Nejprve pálil rtuťovitý Di María a Munúa jeho jedovatou střelu vyrazil, poté po patičce Albiola pálil zblízka do gólmana Levante Benzema. Tlak Bílého baletu trval - Kaká nastřelil jen náruč Munúy a střela Marcela o pár minut později jen olízla tyč.

Převaha domácích však přinesla své plody ve 40. minutě. Cristiano Ronaldo zahrával z úhlu přímý kop a jeho prudký centr dorazil do branky jeho krajan Carvalho. Závěrečnou příležitost první půle měl po dalším přímém kopu znovu Ronaldo, ale nastřelil pouze zeď.

Druhý poločas začal malou domů Juanfrana a zmatkem Munúy, ale nakonec pro Levante vše dobře dopadlo. V 53. minutě po akci Di Maríi a přihrávce Benzemy střílel do odkryté branky Khedira, nicméně Munúa míč lapil.

Převaha domácích bylo zřetelná, ovšem ne tak jako v prvním dějství, protože se hosté sem tam už mírně osmělovali směrem dopředu. Přesto v 63. minutě vystřihl Munúa skvělý zákrok proti hlavičce Ronaldo, který si naskočil na vyměřený centr Di Maríi. Z následného rohu pálil z voleje Benzema, ale uruguayský gólman byl znovu na místě.

První šanci Levante - nebezpečný centr Cerry - zažehnal hlavičkou do zámezí Albiol. Na opačné straně těsně minul branku hostí z přímého kopu Ronaldo. Portugalec se stále snažil prosadit, další jeho střelu po kombinaci s vystřídavším Ozilem a Benzemou zneškodnil Munúa a totéž provedl i s další Ronaldovým pokusem.

Závěrečný rozruch způsobil pouze neuznaný gól dalšího náhradníka Adebayora, po krásném průniku Ozila. Real Madrid získal tři body za povinný triumf a stáhnul náskok Barcelony. Levante se po porážce bude muset ještě poprat o setrvání v Primera División.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tady neni co řešit...tip: 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Real jasna vyhra: 5:0 ( Ronaldo 3.Adebayor 2)

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím že to zas tak jednoznačné nebude, věřím že svou šanci chytne za pačesy Antonio Adán a střelecky že se prosadí Cristiano Ronaldo, společně s Kaká a třeba i Emanuelem Adebayorem. Takže můj tip 3:0 a snad dobrá předvedená hra a samozřejmě i výsledek!!HALA MADRID!!

Reagovat
Krausio_Real_M

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Tomtaf

11:0

Reagovat
Losinho

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ÁÁÁÁÁÁ Levante nemá šanci typuju 5:0

Reagovat
PePiG7

2-0 CR7,Adebayor(Ozil a DiMaria asistence)

Reagovat
randi

2:1/3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doma si Real nedovolí zaváhať - 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Real zvítězí 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná záležitost, 2:0 je pro Levante ještě hodně milosrdný výsledek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele