4. kolo
21.09.2010 22:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Real v rušném utkání přehrál Espanyol

Real Madrid si připsal třetí ligové vítězství v řadě, když porazil doma barcelonský Espanyol v poměru 3:0. O góly se podělili Ronaldo, Higuaín a Benzema. Kromě tří branek padly i tři červené karty a řada nepřesných výroků sudího Close Gómeze.

Bílý balet nenechal nic na náhodě a i tentokrát si poradil na vlastní půdě s Espanyolem Barcelona. Domácí měli po většinu zápasu převahu, hosté hrozili zejména z brejků. Vývoj zápasu ovlivnilo několik výroků rozhodčího Gómeze.

Domácí nastoupili v základu s Lassem místo Khediry ve středu zálohy, "los pericos" nahradili na stoperu Ruize Galánem, místo něhož hrál v záloze Molina. Hosté začali aktivním presinkem a zkraje zápasu favorita k ničemu nepustili. K první střele se dostal v 6. minutě Callejón, ale křížným volejem těsně minul zadní tyč Casillasovy branky. Za Real odpověděl po přihrávce Özila pohotovou střelou Di María, ale Kameni výborně vyrazil.

Real se postupně ujal režie zápasu, ale další šanci měl až v 16. minutě po rohu Ramos, který však přestřelil. O devět minut poté se probil do vápna Di María, jeho střela ale minula zadní tyč svatyně hostí. Ve 28. minutě zahrával Ronaldo přímý kop, míč však zasáhl rukou ve zdi stojící Luis García a Portugalec penaltu byť s jedním opakováním proměnil, čímž poslal domácí do vedení. Nařízená penalta nicméně nebyla až tak jasná.

Další možnost ke skórování měl Higuaín, ale jeho ránu srazila obrana hostí. Až do poločasu byl obraz hry takřka stejný, až ve 42. minutě pálil nad Verdú. Do šaten šli s nejtěsnějším vedením domácí.

Hned po přestávce mohl zvýšit Higuaín, ale po hlavičce Ramose jeho rána z malého vápna šla těsně vedle. Hosté se osmělili v 52. minutě, to střílel křižně a mimo Sergio García, vzápětí pálil Verdú a Casillas jeho střelu rukou vyrazil. Pak byl ale během pěti minut po dvou žlutých kartách vyloučen Pepe a Bílý balet šel do deseti. Casillas poté vyrazil nebezpečný centr těsně před Forlínem.

V 63. minutě byl ale na druhé straně vyloučen poměrně přísně za faul na Ronalda stoper Galán a síly se vyrovnaly. Higuaín se prodral do vápna a jeho střelu vyrazil nohama Kameni. Mourinho stáhl Ramose na stopera, do hry poslal Khediru a Arbelou a Real opět začal tlačit.

V 70. minutě přestřelil po centru Higuaína hlavou Ramos, za osm minut Argentinec tvrdě vystřelil a jeho střelu Kameni vyrazil. V 79. minutě už ale Real skóroval. Cristiano Ronaldo v brejku přihrál přesně Higuaínovi a ten střelou k bližší tyči zvýšil náskok domácích. Za tři minuty se probil do vápna Ronaldo, jeho ránu ovšem Kameni vyrazil.

V závěrečné fázi zápasu nejprve tvrdě hlavičkoval vystřídavší Álvaro. Na druhé straně se o poslední zápis do historie zápasu postaral další náhradník Benzema, který ve vápně převzal přihrávku od Lasse, naznačil přihrávku a míč uklidil k levé tyči. Po gólu byl ještě vyloučen za protesty Forlín. Real se tak alespoň do zítřka ujal vedení v tabulce La Ligy.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 - 1

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
Losinho

2:0

Reagovat
Krausio_Real_M

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
milan78

xabi, lassana v základu, v 64 v momentě kdy máají oba týmy po jednom vyloučeným je to vyztuženou khadeirou tohle by ani mancini nevymyslel.., i když chápu, že se real bál o výsledek, když vedl 1:0 z penalty...

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš ty tomu rozumíš jak koza petrželi a co bys čekal to je jasné že se bál a i s khedirou jsme přidali další dva góly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele