5. kolo
26.09.2010 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Real Sociedad 2:0

Nad touto transakcí si představitelé Mallorky určitě lámat hlavu nebudou. Do týmu totiž i přes složitou finanční situaci přivedli na hostování z Bordeaux produktivního útočníka Fernanda Cavenaghiho, který se ve svém novém působišti uvedl znamenitě. Dvěma brankami totiž sestřelil nováčka ze San Sebastianu a pouze tak potvrdil výtečnou domácí formu ostrovanů.

Ostatně svěřenci trenéra Laudrupa zatím bodovali pouze doma. Po pěti kolech trůní v poklidném středu tabulky se ziskem sedmi bodů, přičemž dokázali uhrát remízu také proti slavnému Realu Madrid. Zápasy na vlastním hřišti byly pýchou Mallorcy už v uplynulém roce. Ostrované totiž dokázali hned v patnácti z nich zvítězit a vybojovali si tak účast v pohárové Evropě, kde však vinou rozsáhlých dluhů nemohli účinkovat.

Poslední zářijová neděle ale zcela jasně patřila argentinskému snajprovi. Ten svůj čich na góly uplatnil už v sedmé minutě, kdy si ve vápně udělal prostor ke střele a levačkou na vzdálenější tyč poprvé překonal Brava. Jinak se ovšem během prvního poločasu mnoho zajímavého neudálo. Výjimkou budiž rohový kop v podání hostujícího Griezmanna, který svým centrem rozezvučel tyč Aouateho svatyně. Ještě před přestávkou mohl přidat druhý hřebíček do rakve Realu opět Cavenaghi, jenže z hranice velkého vápna přestřelil.

Svůj okamžik slávy si tak nechal až těsně po hodině hry. De Guzman se chopil rozehrávky přímého kopu, obrana hostů totálně zaspala a zapomněla na zadní tyči naprosto volného Cavenaghiho, pro nějž nebyl žádný problém zblízka překonat brankáře Brava podruhé. V tu chvíli se hra hostů definitivně rozpadla a jen dobře postavenému břevnu mohli vděčit, že po Casadesusově střele neinkasovali potřetí. Podobnou smůlu však měl vzápětí na druhé straně také střídající Joseba Llorente, a tak utkání skončilo vítězstvím ostrovanů 2:0.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele