15. kolo
12.12.2010 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Racing Santander 0:1

Oscar Serrano zažil lahůdkový návrat do sestavy Racingu po více než sedmi měsících, kdy pro zranění nemohl nastoupit. Ve svém prvním utkání po pauze rozhodl v nastaveném čase o výhře svého týmu na půdě Mallorcy zařídil tak svému týmu důležité tři body.

V asi nejnudnějším utkání dnešního programu se dlouho nic nedělo, jen tu a tam se před některým z fotbalistů zjevila šance, jenže žádný gól z toho trestuhodně nebyl. Kdyby se tedy hrálo až od devětaosmdesáté minuty, nikdo by to asi ani nepoznal.

Právě v oné devětaosmdesáté minutě totiž vymyslel hostující kouč zajímavé střídání, když stáhl ze hřiště Kennedyho a nahradil ho již zmíněným Oscarem Serranem, tak dlouho absentujícím. Trvalo to asi minutu, možná ještě o pár vteřin méně, než se Serrano procpal k Boladově nahrávce a pohádkový návrat okořenil rozhodujícím gólem, tolik důležitým pro celý Santander.

Mallorca byla v tomto utkání velkým favoritem, což po většinu času také potvrzovala optickou převahou, z níž však nepramenily žádné gólové příležitosti. A o to nepravděpodobnější se také zdálo to, že jí všechny tři body vezme chlapík nastoupivší ve svém prvním utkání po těžkém zranění a operaci zkříženého vazu v koleni.

Mallorca vyhrála 30 ze 42 posledních domácích utkání, a dlouho vše nasvědčovalo tomu, že svou sérii ještě vylepší. Webova gólová příležitost skončila na tyči, Perreirova dělovka zase na tyči.

Zaskvět se musel také domácí brankář Aouate, jenž skvěle kryl šanci Rosenberga i následnou dorážku Lacena.

V úplném závěru utkání domácí otevřeli obranu a vrhli všechny síly do útoku, nic jiného než tři body nebrali. Jenže z bezhlavého útoku vzešel protiútok a již popsaná situace, po které se navrátilec Serrano musí cítit jako v ráji.

Suma sumárum: Mallorca - Santander 0:1.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele