7. kolo
17.10.2010 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

RCD Mallorca - Espanyol Barcelona 0:1

Jedno z největších překvapení sedmého kola Primera Division se zrodilo v Mallorce. Ta přivítala na domácím hřišti Espanyol Barcelona a poprvé v sezóně doma ztratila všechny tři body. Ty uloupil Espanyol zásluhou jediného gólu, který vstřelil ve 32. minutě z penalty Luis García.

Mallorca v minulé sezóně doma příliš neztrácela a letos je tomu podobně. Nedokázal u ní vyhrát například ani Real Madrid. V sedmém kole se to však povedlo Espanyolu Barcelona. Paradoxní je, že Espanyol letos získával prozatím body také jen doma a tato výhra mu přinesla první tři body z hřišť soupeřů.

Úvod zápasu příliš diváky nenadchnul a hrálo se spíše ve středu pole. První střela na branku přišla až ve 24. minutě a postaral se o ni domácí Emilio Nsue. Jeho propagační pokus však gólman Alvarez bez problémů ukryl v náručí. O další šanci se postarala také Mallorca. Cavenaghi si naběhl na centr Luis Garcíi a hlavou pořádně vystrašil hostujícího brankáře. Ten však byl znovu na místě.

Zákonitě tak přišel trest na druhé straně. Po pravé straně unikl Luis García a domácí bek Kevin ho v pokutovém území srazil nedovoleným způsobem. Zákrok nezůstal nepovšimnut ani u rozhodčího Villanuevy, který odpískal pokutový kop ve prospěch hostujícího týmu. Toho se ujal sám postižený Luis García a bez problémů poslal svůj tým do vedení 0:1. O čtyři minuty později dostal hostující Osvaldo červenou kartu a Espanyol zbytek zápasu dohrával v deseti lidech. V závěru první půle pak ještě Mallorca spálila tutovou příležitost. Sám na branku se totiž řítil Edson Ramos, ale na poslední chvíli si balón ukopl a nestihl zakončit.

Do druhé půle vstoupili domácí s jasným cílem otočit utkání ve svůj prospěch. Espanyol však úporně bránil a vyrážel do nepříjemných protiútoků. Jeden z nich zakončoval v 60. minutě Callejon, ale ke štěstí domácích fandů šla jeho střela pouze do boční sítě. O pár minut později si znovu Callejon vyměnil balón s Javi Marquezem a druhý jmenovaný z voleje pořádně protáhl gólmana Aouateho v brance Mallorcy.

Poté přišly chvilky také pro domácí fotbalisty. Tu největší šanci na vyrovnání skóre měl v 77. minutě střídající Pierre Webo, ale svou hlavičku otřel pouze o tyč branky Espanyolu a hosté tak dokázali udržet těsné vedení až do samého závěru zápasu.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0 pro Mallorku!z ostrova se body vozí jen zřídka!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele