3. kolo
18.09.2010 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

RCD Mallorca - CA Osasuna 2:0

Nový trenér Mallorcy Michael Laudrup si připsal první výhru v soutěžním zápase. Jeho ovečky totiž dokázaly v napínavém střetnutí porazit Osasunu 2:0 a připsat si tak tři body do nabité tabulky Primera Division.

K překvapení všech přítomných se hrál fotbal bohatý na brankové příležitosti. Jako by oba týmy zapomněly, že v předchozích zápasech neskórovaly ani jednou a za svou prioritu považovaly od úvodních minut systematickou ofenzivu. Mallorca skončila v loňském ročníku na velmi slušném pátém místě, ovšem základ k tomuto úspěchu položila právě díky exkluzivní bilanci na domácím hřišti. Z devatenácti duelů jich vyhrála hned patnáct a po remíze 0:0 se silným Realem přejela Osasunu 2:0. Zdá se tedy, že něco podobného chce zopakovat i letos.

První branka se v síti Osasuny narodila pro hosty poněkud nešťastně. Castro zahrával přímý kop, Flano vyskočil nad Ramise, jenže ve výskoku zahrál rukou. Sudí Gámez nezaváhal ani na vteřinku a nekompromisně ukázal na penaltový puntík. Exekuce se ujal práce sám Gonzalo Castro a s přehledem poslal ostrovany do vedení. Geniální možnost k vyrovnání pak propásl těsně před vypršením prvního poločasu Pandiani, který dostal k hlavičce na malém vápně hodně prostoru, nicméně jeho pokus letěl vedle levé tyče.

Na obě strany se sice hrál poměrně otevřený fotbal, jemuž však chyběla lepší finální fáze. Na pořádnou brankovou příležitost se tak čekalo až do 78. minuty. Castro s rozehrávkou standardní situace příliš neotálel, vysunul střídajícího Weba, před nímž stál už pouze brankář Ricardo, ale portugalský gólman situaci ustál. V závěru už fotbalisté z Pamplony vsadili vše na útok a hra vabank se jim nevyplatila. Ve středu hřiště totiž převzal přihrávku do rychlého protiútoku De Guzman, nevšímal si lépe postaveného Perreiry a v klidu poslal míč za Richardova záda.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele