23. kolo
14.02.2011 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Athletic Bilbao 1:0

Athlétic Bilbao měl v dnešním zápase proti Mallorce za cíl získat tři body a dotáhnout se tak na čtvrtý Villarreal, na který by v případě výhry ztráceli pouhé 4 body. Vidina vylepšené 5. pozice se ale rozplynula poté, co se už v 11. minutě trefil domácí Pierre Webó, čímž zajistil ostrovnímu klubu výhru. Mallorca se tak dostala na úkor Atlética Madrid na 10. příčku.

Athletic z posledních osmi zápasů šestkrát vyhrál, čímž se dostal až na 5. pozici, Villarreal navíc o víkendu neočekávaně prohrál s Deportivem La Coruñou, a tak hráči Bilbaa doufali, že i v dnešním zápase urvou tři body a stáhnou náskok ,,Žluté ponorky" na pouhé 4 body. Jenže nakonec hosté ze zápasu nevytěžili ani jediný bod.

Do zápasu lépe vkročili domácí. Do úvodní šance se dostal Gonzalo Castro, kterého však vychytal brankář Gorka Iraizoz. V 11. minutě předvedli hráči Mallorcy svůj útočný potenciál znovu a tentokrát už se mohli radovat z úvodního gólu. Ten zaznamenal kamerunský útočník Pierre Webo, který se vrátil po jednozápasovém trestu do základní sestavy a který si tak v letošní sezóně připsal svůj pátý gól. Na hranici pokutového území si skvěle zpracoval míč na prsa N'Sue, který si následně přihrál před branku, kde se nejlépe zorientoval právě Webó, když z blízky trefil míč mezi nohy Iraizoze.

Webó mohl ještě před poločasem navýšit skóre na 2:0, ale nepodařilo se mu nasměrovat míč do brány poté, co ho k němu vyrazil Iraizoz po střele Michaela Pereiry.

Po poločase se Athletic snažil vyrovnat, ale nedostal se k žádné větší akci. Obranný val Mallorcy pracoval velice dobře a pečlivě střežil čisté konto, které klub z baleárského ostrova udržel jen jednou za posledních deset zápasů ligy i poháru. Jednu z mála nebezpečných šancí Basků si vytvořil Andoni Iraola, jenže jeho střela z dálky gólem neskončila. Poslední nadějí hostů byla razantní hlavička, kterou vyprodukoval Urka Vera, ale brankář Dudu Aouate si s ní dobrým zákrokem poradil. Mallorca, která si z minulých 4 utkání odnesla jen 1 bod, se díky důležité domácí výhře bodově dotáhla na Real Sociedad, Sevillu a Getafe a může v následujících zápasech reálně zaútočit na 7. místo.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
Veselac

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

dal bych tam 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kurz 3.00 na bilbao je moc peknej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele