7. kolo
17.10.2010 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Racing Santander - UD Almería 1:0

Krásný gól Pedra Munitise zajistil Racingu Santander nesmírně cenné tři body za vítězství 1:0 nad Almerií. Santander se totiž až do tohoto utkání potácel v sestupových vodách a díky Munitisově trefě poskočil do klidnějších pater tabulky.

Vlastně po celý zápas diktoval Racing tempo hry. Soupeře výrazně přestřílel, o čemž svědčí rovněž celkový poměr střel hovořící v poměru 25:10 pro domácí mužstvo. Tento úspěch zároveň snižuje psychický nátlak na trenéra Miguela Angela, který byl po zisku pouhých čtyř bodů ze šesti utkání pod ostrou palbou kritiky. Povinnost velela jeho týmu jasně, a to vyhrát. To se nakonec podařilo a Santanderu se v nejvyšší španělské soutěži opět dýchá o kus lépe.

Brankář Alves si musel v prvním poločase připadat jako u ostřelovačů. Dominanci Santanderu dokumentovala už situace z páté minuty, kdy si prostor ke střele udělal Nahuelpan a hostující gólman musel poprvé výrazněji předvést své umění. O pár okamžiků později stanul v podobně dobré pozici Bakircioglu, ale ani on branku netrefil. Těsně před koncem úvodní půlhodiny se pak Alves vyznamenal také proti příležitostem Rosenberga a Henriqueho.

Přesto nakonec brazilský gólman kapituloval. Colsa našel ve středu hřiště Munitise, který udělal s míčem na noze pár rychlých kroků, odhodlal se ke střele z pětadvaceti metrů a jeho rána zapadla do hostující branky. Tím ovšem dění v divoké první půli ani zdaleka nekončilo. Další bravurní zákrok musel Alves vytasit proti střele Rosenberga, zatímco na druhé straně hřiště spálil největší šanci hostů v celém zápase Crusat. Útočník hostů totiž stanul ve výborné pozici na hranici penaltového puntíku, ale brankář Tono uchránil svůj tým od nejhoršího.

Pakliže se během prvních pětačtyřiceti minut hrálo na jednu branku, pak se ve druhém pokračování zápasu nezměnilo vůbec nic. Jako první se tváří v tvář Alvesovi objevil agilní Bakircioglu, nicméně v zakončení opět selhal. Stejně tak si vedl rovněž švédský kanonýr Markus Rosenberg, který v tomto utkání dokázal spálit tři čisté gólové šance. Zatímco Alves se však v bráně doslova překonával, jeho spoluhráči nepředvedli téměř nic a po zásluze se vrací ze Santanderu s prázdnou.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele