23. kolo
12.02.2011 22:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Racing Santander - Sevilla FC 3:2

Racing Santander na domácím hřišti El Sardinero přestřílel Sevillu 3:2 a výrazně si v tabulce polepšil, momentálně je dvanáctý. Sevilla přišla o body v úplném závěru utkání po katastrofálních individuálních chybách. Fantastický debut na lavičce Racingu si odbyl trenér Marcelino Garcia Toral.

Domácí se v úvodní dvacetiminutovce dostali do dvoubrankového vedení, které se však postupem času rozplynulo a vypadalo to, že si oba týmy rozdělí po bodu. To by ale nesměl v první minutě nastavení vyrobit obrovskou minelu brankář Palop, který tak dovolil domácím sebrat všechny tři, tolik potřebné, body.

Racing se ujal vedení ve dvanácté minutě. To z pravé strany odcentroval od rohového praporku Pinillos, vytáhlý stoper Christian, ústřední postava první půle, přeskočil i brankáře Palopa a nadvakrát procpal míč do sítě. V sedmnácté minutě dostali hosté fantastickou šanci na vyrovnání, v pokutovém území totiž fauloval Christian, nařízenou penaltu ovšem Negredo neproměnil, brankář Toňo předvedl skvělý skok k levé tyči a balón vyrazil. A v devatenácté minutě to s nadějemi domácího týmu vypadalo ještě lépe, standardní situaci z levé strany rozehrál Kennedy a na přední tyči stojící Rakitič si, ve snaze odkopnout míč co nejdál, srazil kulatý nesmysl do vlastní brány.

Domácí v tu chvíli vypadali nezastavitelně, zvláště pak když se jen o dvě minuty později do obrovské šance dostal Adrian, jeho prudká hlavička však za zády Palopa neskončila. Všechny plány domácích fanoušků na debakl však vzaly za své v devětatřicáté minutě, kdy se nechal vyloučit, asi už tušíte, Christian. Sevilla nečekala s využitím přesilové hry dlouho, již o minutu později se po Rakitičově centr prudkou hlavičkou k tyči prosadil obránce Federico Fazio a do druhého dějství se tak šlo za mnohem dramatičtější situace, než jak to zpočátku vypadalo.

Sevilla zofenzivnila hru, na hrací plochu se dostala dvojice útočných fotbalistů (Luis Fabiano, Capel) namísto dvou defenzivnějších hráčů (Alexis, Dabo), tyto změny s sebou přinesly také velkou převahu hostů z Andalusie. Zvýšená aktivita znamenala pochopitelně také větší počet brankových příležitostí, hlavičky Luise Fabiana a hlavně Alvara Negreda měly gólové parametry, v prvním případě ale zachránil domácí skvělý zákrok gólmana Toňa, v tom druhém zase dobře postavené tyče domácí svatyně.

Vůbec největší šance na vyrovnání se dostavila sedm minut před koncem, kdy se Kennedy nechal v pokutovém území předskočit Capelem a nechtěně, nýbrž jasně, ho fauloval. Pokutový kop si vzal tentokrát na starost Luis Fabiano a střelou doprostřed branky bezpečně skóroval. Kdo v tu chvíli sázel na vítězství Sevilly, nedá se nazvat bláznem, protože domácí začali více faulovat, než hrát fotbal, zato Andalusané jednoznačně šli za rozhodující brankou.

Rozhodující moment utkání přišel na přelomu devadesáté první minuty a té následující. Perfektní pas na levé křídlo dostal střídající Manuel Arana. Ze své branky však naprosto nepochopitelně vyběhl brankář Palop, přesto že míč se v tu chvíli nacházel na kopačce Arany zhruba čtyřicet metrů od brány. Palop, stojící zhruba dvacet metrů před brankovou čarou, již dávno předtím, než Arana vystřelil, věděl, jaké hlouposti se dopustil a během toho, co balón směřující od kopačky domácího záložníka mířil do opuštěné branky, již zpytoval svědomí. Perfektní lob Arany skončil přesně u levé tyče a rozhodl o tříbodovém zisku pro Racing.

Jen tak dál, pane Toral...

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

1:9

Reagovat
Filipow

Těsně vedle, kámo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele