29. kolo
20.03.2011 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Racing Santander - Real Sociedad 2:1

Racing po čtyřech letech slaví vítězství nad svěřenci Martína Lasarteho a utíkají před sestupovými vodami. Sociedad si tak potřetí za sebou okusil hořkost porážky a stále klesá.

První půli ovládli domácí. Po osmi minutách zkoušel své štěstí z dálky Domingo, přestřelil. Obdobně si navíc vedli i jeho spoluhráči. Dvakrát se mezi tři tyče netrefil Rosenberg. Aktivní Kennedy mohl ve 26. minutě využít nedorozumění v obraně hostů a z dvaceti metrů se snažil vyběhnuvšího Brava pokořit střelou pod břevno. To by ovšem musel mířit o něco níž.

Jenže stejný hráč se opřel znovu do balónu chvíli před přestávkou a mohl se radovat z možná nejkrásnějšího gólu své kariéry. Po chybné rozehrávce se dostal k míči Gonzalo Colsa, přihrál Kennedymu, který vnějším nártem poslal míč ke vzdálenější tyči ze třiceti metrů.

První výraznější šance Basků přišla až po více jak hodině hry, když z přímého kopu provětral Toñovy rukavice, jenž musel vyrážet ránu zpod břevna. V 65. minutě se po rychlém přechodu do útoku dočkal Kennedyho přihrávky do vápna Giovani Dos Santos. Ten se ještě kličkou zbavil obránce, ale svůj přízemní pokus poslal vedle tyče.

Osmnáct minut před koncem tak bylo srovnáno. Xabi Presto přesným centrem do vápna vyhledal nabíhajícího Griezmanna, který pohotovou střelou z první prostřelil brankáře. Toño se však zaskvěl v 76. minutě, když úspěšný střelec poslal chytrou přihrávkou za obranu do vápna Ifrána, kterého Španěl nadvakrát vychytal.

Následující minuta tak přinesla opětovné vedení domácím. Domingo vyslal před branku střílenou přihrávku a tísněný Giovani dokázal míč usměrnit ke vzdálenější tyči. V poslední minutě mohl rozdělit body Ifrán, který z přímého kopu opřel míč do tyče, od které se možná dostal za brankovou čáru. Pomezní byl však jiného názoru.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

verim Sebastianu,ted to nepokazi jako s Malagou 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele