34. kolo
01.05.2011 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Racing Santander - RCD Mallorca 2:0

Racing na domácím stadionu porazil Mallorcu 2:0 a dosáhl tak na tolik potřebnou hranici čtyřiceti bodů. O osudu utkání rozhodly dvě branky v průběhu prvního poločasu, o které se postarali Rosenberg a Kennedy. Santander se výhrou posunul na třináctou příčku, Mallorca má o dva body více a je jedenáctá.

Hosté měli po většinu času územní převahu, daleko nebezpečnější však byli domácí a zaslouženě tak berou tři body. První šanci měl Domingo Cisma, jeho rána z druhé vlny ovšem skončila těsně vedle pravé tyče Aouateho branky. Tu ohrozil v desáté minutě i Marcus Rosenberg, jeho hlavička po centru Giovaniho ale skončila jen na tyči!

Přesto se na stadionu El Sardinero na první gól zápasu nečekalo dlouho. Ve třinácté minutě se na levé straně uvolnil Giovani Dos Santos, naservíroval míč před branku Rosenbergovi, jenž si ho prvním dotykem zpracoval a druhým poslal za Aouateho záda. Pak se k nebezpečné hlavičce dostal Alvaro Gonzalez, ale přestřelil.

Ve dvaadvacáté minutě dostali hosté obrovskou příležitost k vyrovnání, když v pokutovém území fauloval Pinillos Castra a Mallorca tak dostala příležitost zahrávat pokutový kop. Ivana Ramise však vychytal domácí brankář Toňo.

Dvě minuty před přestávkou tak mohl zvýšit vedení domácích Kennedy, který získal po špatné rozehrávce hostující obrany míč, nijak se nerozpakoval a vypálil a bylo to 2:0.

Snad jedinou vážnější šanci druhého dějství měl po hodině hry Emilio Nsue, ten však pozorného Toňa nepřekonal. Racing tak porazil Mallorcu 2:0 a udělal obrovský krok směrem k záchraně. S udržením se v nejvyšší soutěži již dlouho nemá starosti hosté, kteří mají dokonce ještě o dva body více a nemusí se tak příliš za sebe ohlížet.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele