5. kolo
26.09.2010 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Racing Santander - Getafe CF 0:1

Byl to zápas dvou celků, které měly před utkáním shodný počet čtyř bodů. Do trháku se nakonec poněkud překvapivě urvalo Getafe. To v týdnu nejprve selhalo proti Málaze, ovšem na půdě Santanderu předvedlo o sto procent lepší výkon a vybojovalo bodový komplet.

O osudu utkání vlastně rozhodla branka fotbalisty, který vlastně ani hráčem Getafe není. Victor Sanchez přišel před sezonou na hostování z Barcelony a v novém působišti si po matném začátku spravil chuť. Getafe se naopak tradičně na hřišti Santanderu daří a také v loňské sezoně si odsud odváželo všechny tři body po vítězství 4:1 v 1. kole. I tentokrát se Michelovi svěřenci mohli po skončení devadesáti minut radovat mimo jiné také z posunu na deváté místo.

Jediný gólový moment se narodil už v 16. minutě. Manu del Moral od postranní čáry nadvakrát odcentroval, míč se snesl až na hranici vápna, kde se do něj opřel Sanchez a za pomoci teči jednoho z domácích stoperů překonal zkoprnělého Tona. Poté se však hosté jakoby mávnutím kouzelného proutku vytratili ze hřiště a přenechali iniciativu Santanderu. Dvě dobré možnosti na vyrovnání spálil švédský kanonýr Rosenberg, jehož střely zblízka pokaždé zastavil výborný Codina.

S blížícím se koncem první půle tlak domácích gradoval. Pokus Nahuelpana vyrazil Codina s vypětím všech sil, stejně jako následnou gólovou hlavičku Bakirciogla. Krátce po opětovném příchodu hráčů na hřiště se do balonu z pětadvaceti metrů opřel Rosenberg, nicméně prostor mezi třemi tyčemi vůbec netrefil. Getafe sice ve zbytku utkání rezignovalo na jakékoli útočné snahy, vedení ale bránilo s mnohem větším klidem. Frustrace domácích vyvrcholila v 90. minutě, kdy po druhé žluté kartě putoval pod sprchy Rosenberg. Oslabený Santander už nestihl s výsledkem nic udělat a z trávníku odcházel velmi rozpačitě.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele