1. kolo
29.08.2010 19:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Racing Santander - FC Barcelona 0:3

Barcelona vyloupila kantábrijskou fotbalovou baštu El Sardinero a připsala si první navýsost zasloužené vítězství v sezóně. Obhájce prvenství šel do vedení již ve třetí minutě, kdy se prosadil tradičním sólíčkem Lionel Messi. Ještě do poločasu přidal druhou branku Andrés Iniesta, po obrátce se poprvé prosadila nová letní akvizice David Villa.

Barcelona hrála výborně a svého soka předčila ve všech řadách. Když už se Racing Club dostal do nějaké příležitosti, zlikvidoval jí Víctor Valdes nebo nepřesná koncovka. Má úvodní slova mohla čtenáři navodit pocit, že Racing Club neodehrál důstojnou partii a Blaugranas jej totálně převálcovali. Nikoliv, kantábrijský celek se s Barcou pral celkem obstojně, ale nedokázal Barceloně pořádně zavařit.

Barca začala skutečně zhurta a po třech minutách vedla jednobrankovým rozdílem. Lionel Messi opět ukázal, v čem je jeho síla a po rychle rozehrané standardní situaci prolétl do pokutového území a pravačkou přehodil vyběhnuvšího Toña.

Victor Valdés následně neměl problém s dvěma střelami zpoza šestnáctky, na druhé straně nepřekonali domácího brankáře Messi a Villa. Další branka přišla krátce po půlhodině hry. Toño sice vyrazil centr mimo pokutové území, ale za šestnáctkou čekal pohotový Andrés Iniesta a vrátil míč do odkryté sítě. Nádherný moment, Barca vedla již 2:0.

Neuběhly ani dvě minuty a Racing Club mohl korigovat stav. Rozhodčí fatální chybou umožnili Racingu snížit stav, ale Mohamed Tchité pohrdl obrovskou šancí. Šestadvacetiletý útočník sice nekopl penaltu špatně, ale Víctor Valdes předvedl fantastickou robinsonádu, jímž pokutový kop zlikvidoval a uchránil dvoubrankové poločasové vedení Barcelony.

Po obrátce Barcelona pokračovala v útočné aktivitě a přidala i třetí branku. Dani Alvés odeslal do pokutového území přenádherný centr, který David Villa parádně umístil a nedal Toñovi pražádnou šanci. Barcelona si připsala ještě několik dalších zajímavých pokusů, ale síť branky Santanderu nerozvlnila.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

1:6

Reagovat
smazaný uživatel

barca vyhraje 4-0

Reagovat
smazaný uživatel

Messi, 2x Villa

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona si jede pro vitezstvi, minimalne o 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Barca vyhraje to je jasy tipuji 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

góly 2x Messi , Villa a Bojan

Reagovat
smazaný uživatel

Hej oni jsou upe geniální. 3 góly, každy 30 minut po tom předchozím. Ještě se měl někdo trefit v 90+3 minutě. Visca el Barça!!!

Reagovat
vocasisko

ono se tolik nehrálo :P tak proto se nikdo další netrefil :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele