9. kolo
31.10.2010 17:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Racing Santander - CA Osasuna 4:1

Santander přivítal v rámci 9. kola na své půdě sousedy z Osasuny a dokázal využít domácího prostředí a zvítězil hladce 4:1. O svém vítězství rozhodl už v prvním poločase, po kterém vedl 2:0 a měl otěže zápasu jasně ve svých rukou. V tabulce se Racing tímto vítězstvím posunul na dvanáctou pozici právě před Osasunu, která na něj ztrácí bod.

Domácí Racing odehrál pravděpodobně zatím své nejlepší utkání v právě probíhajícím ročníku a odnesli to fotbalisté Osasuny, kteří byli v utkání všude o krok později. Z toho vyplývala také veliká aktivita domácího celku od samého úvodu utkání. Nejlepším a nejaktivnějším hráčem byl útočník Markus Rosenberg.

Už v 7. minutě dostal parádní pas od Munitise a střelou přes obránce pořádně vystrašil hostující fandy, protože ta lízla levou tyč branky Osasuny. Poté přišly slabší chvilky obou týmů a série nepřesných přihrávek a pokažených kombinací byla utnuta ve 28. minutě, kdy padl první gól utkání. Rosenberg napálil střelou z dvaceti metrů hostujícího obránce, od kterého se balón odrazil ke smůle Osasuny k volnému Kennedymu a ten povedenou trefou poslal Racing do vedení 1:0.

O několik minut později zvyšoval na 2:0 už sám Rosenberg. Spolupráce s Munitisem tentokrát znovu zafungovala a po parádním centru vsítil osamocený Rosenberg druhý gól v zápase - 2:0. Na konci první půle ještě zkoušel štěstí z dálky Ariel, ale jeho střele scházela přesnost a do kabin se tak šlo za zaslouženého vedení domácího Racingu.

Do druhé půle vstoupili lépe hostující fotbalisté a úvodních patnáct minut dokonce dostali Racing pod tlak. Z něj si však nedokázali vytvořit žádnou vyloženou příležitost a tak jim musel pomoci rozhodčí. V 58. minutě se k zemi skácel v pokutovém území po sporném zákroku Torrejona Juanfran a rozhodčí Carballo nařídil pokutový kop. S ním si bez problémů poradil Nekounam a snížil na 2:1.

Domácí však na tento gól odpověděli tím nejlepším možným způsobem a to zvýšením svého vedení na 3:1. V 62. minutě vstřelil svůj druhý gól Markus Rosenberg, když si seběhl na přihrávku za obranu od Torrejona a z úhlu překonal Ricarda.

Po tomto gólu se začali domácí soustředit zejména na defenzivní činnost a to se jim dařilo. Kromě toho, že ubránili všechny nájezdy Osasuny se totiž dostávali do nebezpečných brejkových situací a jednu z nich spálil střelec prvního gólu Kennedy, který svou hlavičku po centru od Torrejona poslal do tyče hostující branky.

Trest v podobě čtvrtého gólu přišel pět minut před koncem hrací doby. Za svůj bojovný výkon si gól zasloužil také Marc Torrejon a dočkal se ho. Tentokrát si vyměnil roli s Kennedym, od kterého inkasoval povedenou přihrávku a technickou střelou přes obránce překonal brankáře Osasuny počtvrté. Racing tak s přehledem a zaslouženě zvítězil vysoko 4:1.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele