5. kolo
27.09.2010 21:00 CET
2 : 3
(2:3)

Reportáž

Málaga CF - Villarreal CF 2:3

Nepříjemnou pilulku hořkosti museli spolknout fanoušci andaluské Málagy, která sice podlehla na domácím pažitu stadionu La Rosaleda, avšak předvedla výkon, za nějž by si zasloužila minimálně bod. Právě remíza by byla slušivým rozuzlením celého klání, které fanouškům nabízelo do okamžiku Eliseuova vyloučení nádhernou fotbalovou podívanou.

Pět branek, strhující tempo, fantastická kombinační kopaná a červená karta - to je účet prvního dějství, které rozhodlo o konečném resultu. Villarreal si poločasové vítězství zasloužil, byl mírně aktivnější a protínal obranu andaluského celku jako rozžhavená mačeta čerstvě utrženou hruškou. Po obrátce však přišel ze strany Žluté ponorky útlum a ponor do defenzívy, a to i přesto, že Garridovi svěřenci hráli v převaze. Vítězství se Villarrealu podařilo navzdory velkému náporu Málagy ubránit, a tak se mohl valencijský tým posunout na druhou příčku za regionální konkurenty z Valencie.

Utkání začalo pěkně od podlahy a již ve čtvrté minutě mohla propuknout radost v našlapaných ochozech, které byli svědky překrásné branky Eliseua, jenž využil Apoñova přiťuknutí na velké vápno a div, že neprotrhl síť za zády bezmocného Diega Lopéze, který míč letící do šibenic jen zkoprněle sledoval.

Na druhé straně odpověděl dobrou šancí Nilmar, který ale při brejku ztroskotal na výborně chytajícím Rubénovi. Šestadvacetiletý brankář ale už nemohl dobře zasáhnout proti tečované střele Santiho Cazorly, který v jednadvacáté minutě vyrovnal. Neuběhly ani tři minuty a přišel druhý úder Villarrealu. Tentokráte se prosadil fantastickým průnikem a ťukesem se skvěle hrajícím Nilmarem šikovnou pomalou střelou na zadní tyč Giuseppe Rossi.

Za pět minut ale Málaga odpověděla. Skvěle hrající Quincy Owuu-Abeyie si na levé straně pohrál s dvojicí obránců, skvěle odcentroval do šestnáctky, kam již sprintoval nabíhající si Rondon, jenž nekompromisní hlavičkou nedal Lópezovi pražádnou šanci.

O čtyři minuty později už zase Villarreal vedl! Tentokrát předvedli skvělou kombinaci Nilmar, Rossi a Santi Cazorla, který zpoza vápna odeslal míč přesně k tyči bezmocného Rubéna. Krátce před koncem poločasu přišel moment, který si celkově velmi špatně pískající sudí za rámeček nedá.

Teatrální pád Carlose Marcheny po lehkém dotyku Eliseua by málokdo ohodnotil žlutou kartou, kterou by za svou teatrálnost a herectví měl dostat spíše Marchena, ale rozhodčí zápasu byl tentokráte jiného názoru a udělil Eliseuovi rovnou červený kartónek. Dobře hrající záložník Málagy tak musel ze hřiště, bohužel neoprávněně.

Druhé dějství již tolik šancí nepřineslo. Málaga měla velkou územní převahu, přehrávala Villarreal, který hrál pouze na brejky a rozhodně nepřipomínal mužstvo, kterému přísluší druhá příčka tabulky a které hraje v přesilovce. Ve druhé půli měl asi největší příležitost Rondon, který sice vsítil vyrovnávací branku, ale ta nebyla pro těsný ofsajd uznána. Vícero vážnějších příležitostí La Rosaleda neměla možnost spatřit.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele