23. kolo
13.02.2011 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Levante UD - UD Almería 1:0

Levante porazilo na domácím stadionu Almeríi 1:0 a dostalo se ze sestupového pásma, momentálně se nachází na patnácté příčce. To Almería si situaci v tabulce ještě více ztížila, je předposlední a od záchrany ji dělá tři body. Jediný gól utkání dal v úvodu druhé půle útočník Felipe Caicedo.

Caicedo tak zaznamenal svůj již osmý gól v patnáctém utkání letošní sezony La Ligy a je jednoznačně nejlepším střelcem svého klubu, druhý Stuani nasbíral přesně polovinu přesných zásahů. Právě Ekvádorec Felipe Salvador Caicedo, jak zní jeho celé jméno, táhne svůj současný tým, ve kterém je na hostování z Manchesteru City, směrem k záchraně.

Utkání začalo velmi svižně, v páté minutě se do první obrovské šance prokousal domácí záložník Juanu, ovšem z hranice penaltového puntíku zamířil vedle. Domácí byli o něco lepším týmem, to se snažil přetavit v gól Asier Del Horno, jenže jeho technická střela z volného přímého kopu minula šibenici branky Diega Alvese.

Velmi dobrý centr ukázal stadionu Ciutat de Valencia Míchel a ještě lepší střelu předvedl Piatti, jenže Almería by se dostala do vedení, jen kdyby asistent rozhodčího chybně neodmával ofsajd. Dobře trénovali hoši z Almeríe signál po rohovém kopu, jen ta Ucheho střela mohla (a měla) být lepší.

Nacvičené řešení standardní situace předvedli i domácí, jenže Bernardellova technická střela po přiťuknutí hned od dvojice spoluhráčů skončila nad brankou. Jediný gól utkání padl ve třiapadesáté minutě, kdy se k míči na hranici šestnáctky dostal Caicedo, obtočil se s ním a prudkou střelou svou silnější levačkou rozvlnit síť.

Almería se po obdržené brance přece jenom zlepšila, jenže na více než šanci Ulloy, která ale skončila jen v boční síti, se nezmohla. Naopak ještě mohla v úplném závěru podruhé inkasovat, jenže střídající Stuani namířil svou hlavičku mimo tři tyče. Levante tak zvládlo veledůležitý souboj "o šest bodů", utekla svému soupeři na rozdíl čtyř bodů a hlavně ze sestupového pásma.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0, asi som sa nakazil Tomtaf

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele