7. kolo
17.10.2010 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Real Sociedad 2:1

Souboj dvou nováčků byl k vidění na stadionu Ciutat de Valencia, kde domácí Levante přivítalo Real Sociedad. K vidění byl vyrovnaný zápas s množstvím příležitostí na obou stranách. Šťastnějším týmem byli nakonec domácí, kteří vyhráli těsně 2:1. Vítězný gól vstřelil v 66. minutě Felipe Caicedo.

Levante se tímto vítězstvím dostalo v tabulce právě před Sociedad a s osmi body se posunulo na dvanáctou příčku. San Sebastian je na tom o bod hůře. Levante potvrdilo vítězstvím svou formu z minulých zápasů. V prvních třech kolech totiž nezískalo žádný bod a od té doby ještě neprohrálo. K domácí remíze proti Realu tak přidal druhý valencijský tým další domácí body.

V prvním poločase měli více ze hry hostující fotbalisté a už ve 3. minutě mohli jít zásluhou Ansotegi do vedení. Ten však ve vyložené příležitosti, kdy se k němu dostal odražený balón netrefil, protože na zaváhání domácího obránce při odkopu nedokázal včas zareagovat. O pár minut později znovu zahrozil Sociedad. Střelu De La Belly vyrazil domácí gólman Reina s obtížemi na roh.

Své šance však měli i domácí. Tu největší spálil ve 28. minutě Sergio, který se dostal do zakončení po standardní situaci a hlavou trefil tyč. V závěru prvního poločasu ještě zahrozil individuálním průnikem útočník hostí Raúl Tamudo, ale jeho střela skončila na boční síti, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Ve druhé půli se diváci gólů přeci jen dočkali. V 60. minutě utekl po pravé straně Sergio a naservíroval bezchybnou přihrávku na volného Asiera Del Horna, který povedenou ranou k tyči poslal domácí do vedení. O šest minut později měli domácí o další důvod k radosti postaráno. Juanlu nacentroval balón dopředu a domácí obraně propadl po veliké chybě balón na volného Caiceda, který neměl problém zvýšit na 2:0.

Po druhém gólu se domácí snažili sklidnit hru a držet balón co nejvíce na svých kopačkách. To se jim také poměrně dařilo až do 78. minuty. Na centr Xabiho Prieta si naskočil Jeffrey Sarpong a hlavou snížil na 2:1. O dvě minuty později mohli dokonce hosté srovnat krok, ale Joseba Llorente nedokázal z hranice velkého vápna trefit balón ideálně a o metr minul levou tyč branky domácích. Závěrečných deset minut už Levante k ničemu Real Sociedad nepustilo a domácí tak mohli slavit čtvrtý bodový zisk v řadě.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele