16. kolo
18.12.2010 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Levante UD - Athletic Bilbao 1:2

V jednom ze sobotních zápasů 16. kola Primera Division přivítal nováček z Levante na svém hřišti Athletic Club a utkání pro domácí nedopadlo příliš dobře. Po většinu zápasu totiž bylo Levante lepším týmem, ale přesto prohrálo 1:2 a v tabulce se tak znovu přiblížilo sestupovému pásmu. Bilbao naopak díky vítězství znovu bojuje o pohárové příčky.

První náznak šance přišel v 8. minutě zápasu. Gabilondo uvolnil parádním pasem Llorenteho a ten v průniku pod tlakem nedokázal přesně zakončit. O dvě minuty později už se však hosté prosadili. Igor Gabilondo se tentokrát z role nahrávače stal střelcem a byl přesnější než jeho kolega v první situaci a svou přízemní střelou nedal gólmanovi Reinovi šanci - 0:1.

Ihned po inkasovaném gólu zkoušel na domácí straně štěstí dalekonosnou ránou Felipe Caicedo, ale jeho projektil nemířil mezi tři tyče. V 17. minutě přišel pro hostující tým veliký šok. V souboji se zranil nejlepší hráč Fernando Llorente a musel být nahrazen Gaizkou Toquerem.

Jakoby toto střídání na hosty zapůsobilo velmi negativně. Ve 21. minutě totiž přišel vyrovnávací gól ze strany Levante. Xisco Nadal si narazil balón s Juanlem a poslal ho před branku na Felipeho Caiceda, který si jako zkušený mazák položil na zem jednoho z hostujících obránců a střelou k tyči vyrovnal na 1:1.

Od této chvíle byli domácí v prvním dějství lepším týmem a vytvořili si i další šance. V jedné z nich se ocitl Xisco Nadal, ale hlavou nedokázal přesně zamířit. Po něm zkoušeli štěstí také Juanlu a znovu Xisco, ale ani jejich pokusy neměly příliš šancí na úspěch. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného a zaslouženého stavu 1:1.

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí fotbalisté a už ve 48. minutě mohli jít do vedení. Ruben Suarez se protlačil po pravé straně a nacentroval přesně na hlavu Caiceda, který ale ve velmi slibné pozici líznul pouze tyč branky Athleticu. O pár minut později se do zakončení dostal na domácí straně Nano, který si narazil s Torresem a technickou střelou se snažil přechytračit Iraizoze, který byl však na svém místě a jeho pokus vykryl.

Druhé dějství bylo bojem zejména ve středu hřiště a ani mírně aktivnější domácí se nemohli dostat k nějaké vyložené šanci. Jak už to ale ve fotbale bývá, udeřili pasivní hosté. V 73. minutě si vzal balón na středu španělský reprezentant Javi Martinéz a střelou z hranice pokutového území parádně překonal padajícího Reinu - 1:2.

Závěr utkání už patřil hostujícím fotbalistů. Domácí chytla křeč a nemohli vymyslet žádnou kombinaci, která by vedla k ohrožení branky. Naopak hosté ještě párkrát zahrozili, ale ani oni už další gól nepřidali a utkání tak skončilo vítězstvím hostů z Athleticu v poměru 1:2.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele