7. kolo
18.10.2010 21:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Hércules CF - Villarreal CF 2:2

Villarreal neoblékl žlutý trikot a nepostavil se po sedmi kolech na první stupínek, neboť neudolal nováčka na prvoligovém výsluní, klub ze slunného Alicante Hércueles. Neadekvátně zaplněné ochozy stadionu José Rica Péreze viděly pěknou podívanou okořeněnou čtyřmi brankami, pěknou kopanou, devíti žlutými kartami a třemi vyloučenými hráči.

Hérculesu se dařilo zejména v první části utkání, v níž měl územní převahu, kterou dokázal přetavit v poločasové vedení 2:1. Villarreal přitom nebyl bez šancí a v úvodu utkání musel brankář Juan Calatayud řešit ošemetnou situaci po průniku Marcose Senny, který brankáře domácích nedokázal z blízkosti přehodit. Nilmarův dalekonosný pokus posléze proletěl okolo tyče. Další pokus dosavadního nejlepšího střelce soutěže mířil u dobré pozice uprostřed pokutového území vysoko nad.

Po pětadvaceti minutách v mírné režii Villarrealu přišla první branka, o níž se postaral centrující Royston Drenthe, nepozorná a nedobře vyběhnuvší obrana Villarrealu a Nelson Valdéz, který výborně unikl ofsajdové pasti nedal Lopézovi pražádnou šanci.

Zanedlouho však přišlo vyrovnání, o které se postaral výborným náběhem a následující přihrávkou Ángel Lopéz, který nalezl na malém vápně trestuhodně nikým neobsazeného Joana Capdevilu, jenž neměl potíž poslat míč do naprosto odkryté branky.

Neuběhlo však ani šest minut od vyrovnávacího pokusu a centrující Royston Drenthe nalezl v pokutovém území Davida Trezegueta, kterého nedokázal odblokovat hrdina předcházejícího momentu Ángel Lopéz, jenž mu dovolil přesně a nechytatelně vystřelit a opět dát svému mužstvu jednobrankové vedení.

Jeho čtvrtá branka v sezóně však o čtyři minuty později ztratila na kráse a zářivosti, neboť se francouzský internacionál nechal zbytečně vyloučit, když inkasoval druhou žlutou kartu a šel předčasně do sprch. Po obrátce samozřejmě převzala iniciativu hostující jedenáctka, která se v přesilovce urputně snažila o vyrovnání, které nakonec díky obrovskému tlaku přišlo po hodině hry. Calatayud sice před inkriminovaným momentem výborně vychytal Nilmara a Rossiho, ale na přesně cílenou střelu Borja Valera neměl žádnou šanci zareagovat.

Žlutá ponorka se po brance překvapivě stáhla do ústraní a nakonec si sama zkomplikovala život, když v jednaosmdesáté minutě opustil hřiště Borja Valero, a hned záhy Musacchio. Dvě vyloučení samozřejmě podpořily již tak se zlepšující Hércules, který si nakonec vytvořil dvě dobré příležitosti. Nejprve Diego López na poslední chvíli pohlednou robinsonádou zabránil míči v průchodu do branky po přímém volném kopu skvěle hrajícího Roystona Drentheho, a poté si pošmákl na hlavičce Abrahama Paze, která uzavřela výčet zajímavých momentů v utkání. Dělba bodů je vzhledem k průběhu utkání zřejmě zaslouženým rozuzlením.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
shitcool

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele