3. kolo
19.09.2010 17:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Hércules CF - Valencia CF 1:2

Valencie bez ztráty jediné kytičky vévodí celkovému pořadí španělské nejvyšší soutěže. Po první půlhodině se jevilo utkání jednoznačně v rukou svěřenců Unaie Emeryho, ale gól do šatny a vyloučení na začátku druhého dějství utkání náležitě zdramatizovaly. Hércules vsítit vyrovnávací branku nedokázal, ačkoliv k tomu měl dostatek velmi dobrých příležitostí.

Netopýři nechtěli nechat nic náhodě a začali pěkně od podlahy. Neuběhlo ani čtyřicet sekund a Juan Calatayud zlikvidoval obrovskou šanci Roberta Soldada. Calatayud skvělým zákrokem vyrazil míč na rohový kop, po němž už se valencijští radovat mohli. Obraně Hérculanos se sice podařilo odvrátit míč, ale ten se dostal na kopačku Pabla Hernandeze, který nesmírně přesným centrem nalezl pravačku Juana Maty, která švihla míč do sítě.

Pětadvacetiletý Pablo Hernandes si první poločas neobyčejně užíval a byl takřka u všeho nebezpečného, co hostující celek vyplodil. Ve dvaadvacáté minutě potvrdil svou dobou formu překrásným gólem, který rozhodl o konečném vítězství Valencie.

Pablo si kousek za šestnáctkou zpracoval Soldadovu přihrávku, dlouho se nerozpakoval a vystřelil na branku. Jeho krásná technická rána vystrnadila všechnu havěť z pravého růžku Calatayudovy svatyně.

Hércules byl v úvodních třiceti minutách neškodný a prezentoval se pouze dvěma chabými střelami ze střední vzdálenosti. Koncem poločasu začal dorážet na Césarovu branku stále častěji a krátce před završením první půle se dočkal zadostiučinění.

Kapitán mužstva David Navarro zahrál v šestnáctce jednoznačně rukou a sudí neváhal odpískat penaltu, kterou s obrovským přehledem proměnil zkušený francouzský útočník David Trezeguet. Do kabiny odcházelo šťastnější hostující mužstvo.

Hned v úvodu druhého dějství musel předčasně do sprchy vykartovaný David Navarro a od té doby mělo domácí mužstvo vytrvalý, neutuchající tlak. V šedesáté minutě přišla první ze dvou velkých šancí. Royston Drenthe na kraji vápna výborně odcentroval do šestnáctky, kde Nelson Valdéz předskočil tři obránce valencijského klubu a notně protáhl zkušeného Césara.

Hércules se minutu od minuty zlepšoval a v závěru poločasu měl nesmírnou převahu. Jen kousíček chyběl Davidu Trezeguetovi k teči Drentheho prudkého balónu na malé vápno. V dvaaosmdesáté minutě si připsal vůbec největší šanci Hérculesu na vyrovnání, když z malého vápna trefil tyč Césarovy branky. Domácí mužstvo si v samém závěru nepřipsalo žádnou další šanci a odešlo z utkání s Valencii poraženo, ale se vztyčenou hlavou.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Tino Costa, Mata, Aduriz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele