24. kolo
20.02.2011 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Racing Santander 0:1

Infarktový závěr nabídlo střetnutí španělské Primera Division na půdě Getafe. Rozuzlení vyrovnaného zápasu totiž přinesla až 89. minuta. Ve vápně fauloval hostujícího Dos Santose domácí hráč Ivan Marcano a rozhodčí nekompromisně nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Pablo Pinillos a rozjásal hostující fanoušky.

Ještě nedávno sestupem ohrožený Santander tak prodloužil svou šňůru neporazitelnosti už na čtyři zápasy a zdá se, že již definitivně vyřešil své sestupové problémy.

První šanci hostů v zápase měl Kennedy Bakircioglu, jehož ránu z dvanácti metrů ale zneškodnil hostující gólman Jordi Codina. Po této šanci se začaly ve hře hostujícího celku objevovat časté nepřesnosti a utkání se postupně vyrovnalo.

Ve 38. minutě měli šanci skórovat i domácí. Ariel Nahuelpan však proti Diazovi neuspěl a do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu 0:0. Kromě těchto dvou příležitostí se v prvním dějství nic nestalo, hrál se nudný, ve středu pole se odehrávající fotbal.

Po hodině hry oba týmy poslaly na hřiště čerstvé síly, což mělo znamenat rázné oživení zápasu. Nestalo se však tak, i když Kennedy byl stále aktivní a zaměstnával domácí obranu. Těsně po pauze se dostal do další gólovky, vychytal ho ale brankář Codina. V oné šedesáté minutě domácí stáhli ze hřiště Adriana Colungu a přišli tím o jediného hráče, se kterým měla hostující obrana určité problémy. Na druhé straně sice odešel Kennedy, ale nahradil ho Giovani, jenž se nakonec stal jedním z klíčových hráčů zápasu.

Rozhodnutí přišlo až těsně před naplněním řádné hrací doby, kdy Marcano k nelibosti domácích fanoušků i kouče Getafe fauloval ve vápně střídajícího Dos Santose a kromě červené karty přišel i další trest v podobě pokutového kopu. Pinillos nařízenou penaltu bezpečně proměnil a rozhodl o důležitém tříbodovém zisku pro Racing.

V nastavení se snažili ještě domácí zachránit alespoň bod. To se jim však nepovedlo a hosté tak mohou slavit prodloužení vítězné série již na čtyři zápasy, což znamená posun na dvanácté místo ligové tabulky.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

POLOČAS 0 - 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele