20. kolo
23.01.2011 17:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - Espanyol Barcelona 1:3

Espanyol otočil nepříznivě se vyvíjející duel na půdě Getafe a třemi body odpověděl na plný bodový zisk Valencie. Espanyol vstřelil tři branky hned zkraje druhého dějství a zvítězil 3:1.

Getafe šlo do vedení již ve třinácté minutě, kdy se trefil Miku, a dlouho to vypadalo, že utkání dovede do úspěšného konce. Tedy alespoň do začátku druhého poločasu, kdy se hosté prosadili hned třikrát a v závěru neponechali nic náhodě.

Espanyol vstupoval do utkání s jasnou povinností zvítězit, před zápasem byl totiž pátý se šestibodovou ztrátou na Valencii, který včera přestřílela Málagu 4:3. To se nakonec díky brankám Luise Garcíy, Callejóna a Sergia Garcíy podařilo a Espanyol se tak udržel v závěsu. Tito tři hráči zcela ovládli utkání, všichni mají na svém kontě jeden gól a jednu asistenci.

Getafe nešlo do zápasu s nějak výbornou náladou, před týdnem utrpělo debakl s Realem Sociedad v poměru 0:4. Ovšem domácí hned od začátku potvrzovali svou touhu po nápravě, po Boatengově přihrávce se Miku uvolnil přes stopera Forlína a otevřel střelecký účet utkání.

Další větší příležitost přišla až v závěru první půle, po rohovém kopu Callejóna hlavičkoval Victor Ruiz do břevna! A do prvního dějství se vešla ještě dělovka domácího Pareja, která však skončila, i přes chytrý úmysl záložníka Getafe, nad brankou.

První šanci druhé půle měli domácí, Miku však svou šanci neproměnil a jak se říká u nás v Česku: nedáš, dostaneš. V padesáté čtvrté minutě totiž Luis Garcia zakombinoval se svým jmenovcem Sergiem a vyrovnal. Trvalo to jen šest minut a hosté již šli do vedení, příhry Luise Garcia využil záložník José Callejón a nedal Ustaránu v domácí brance šanci.

A hned v zápětí, přesně o čtyři minuty později, bylo rozhodnuto. Abychom dokonali trojúhelník, asistenci si připsal Callejón a autorem branky byl Sergio García. Domácí se snažili o okamžitou odpověď, jenže hlavička Manu del Morala skončila na tyči.

V závěru utkání měl ještě dvě velké šance Albín, na prohře svého celku v poměru 1:3 však nic nezměnil.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele