37. kolo
15.05.2011 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - CA Osasuna 2:0

Getafe se díky výhře nad Osasunou udrželo v boji o záchranu, dokonce předskočilo Zaragozu a Deportivo. Osasuna nepotvrdila stoupající formu a po prohře se i ona zapojí do neuvěřitelně vyrovnanému souboji o třetí sestupové místo. První gól zápasu si dali hosté sami, v závěru pak potvrdil tříbodový zisk Pedro Rios.

Domácí byli po většinu zápasu lepším týmem, a tak jsou tři body zaslouženou odměnou. V jedenácté minutě mohl otevřít skóre Pedro Rios, Ricardo v bráně Osasuny byl však na místě. Po půlhodině hry pálil po přihrávce Mikua Manu Del Moral, ani on ovšem neseřídil přesně mířidla a prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Jediný náznak šance hostujícího celku měl tři minuty před přestávkou Cejudo, ani jeho rána ovšem nenašla cíl, a tak se do šaten odcházelo za bezbrankového stavu.

Getafe tlačilo, domácí věděli, že jedině výhra znamená udržení reálných nadějí. Colunga pálil vedle, Miku pro změnu nad. Vysvobození přinesla až šestašedesátá minuta, to z pravé strany odcentroval Parejo a gólmana Ricarda překonal vlastní obránce Miguel Flaňo, jenž nešťastně tečoval míč do své branky.

Čekalo by se, že Osasuna převezme iniciativu a svého soupeře zatlačí, i ona totiž potřebovala minimálně bod. To se však nestalo, domácí byli dál lepším týmem a kontrolovali průběh hry. Hlavou se snažil prosadit nejmenší hráč na hřišti Albín, Ricardo byl na místě.

Blížil se konec zápasu a Osasuna přecijen vytvořila závar před Ustariho svatyní, vyrovnat mohl Camuňas, ale argentinského brankáře nepřekonal. V poslední desetiminutovce měl dvě příležitosti k vyrovnání Walter Pandiani, obě jeho hlavičky ovšem neznamenaly výraznější potíže pro Getafe. Rozhodnutí přišlo v devadesáté druhé minutě, do rychlého protiútoku se hrnuli Parejo a Pedro Rios, první jmenovaný přihrával, ten druhý zvýšil na 2:0 a rozhodl o veledůležité výhře pro celek z předměstí Madridu.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele