28. kolo
14.03.2011 21:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Athletic Bilbao 2:2

V dohrávce 28. kola La Ligy remizovalo domácí Getafe s Athleticem 2:2. Hráč Getafe Manu zaznamenal hattrick, ovšem jeden z gólů vsítil do vlastní brány. O remízu se před koncem zápasu postaral Urko Vera.

Getafe se v případě výhry, na kterou jeho fanoušci stále nedočkavě čekají, mohl posunout z 11. na 9. místo před Real Sociedad a Mallorcu, ale ziskem bodu jednoho zůstává na své 11. pozici. I Athletic se v případě tříbodového zisku mohl dostat před pátý Espanyol, takto však zůstává na 6. příčce, která zajišťuje kvalifikaci do Evropské ligy. Atlético Madrid a Sevilla na něj však ztrácí už pouhé 3 body.

Hned v začátku utkání se do první šance dostal domácí Juan Albin, který se odhodlal vystřelit z pravého křídlo. Brankář Athletica Gorka Iraizoz však jeho pokus lapil. Ve 14. minutě se do první větší šance dostali i hosté. Mladík Iker Muniain napřáhl z velké dálky,jeho stoupající střela však nakonec přeletěla nejen brankáře, ale také břevno.

Ve 29. minutě o sobě dal znát pátý nejlepší střelec ligy Fernando Llorente, ale jeho střela letěla mimo. Jen o chvíli později už ale musel bleskovým zákrokem vyrazit míč brankář Getafe Jorji Codina,neboť se Carlosi Gurpegimu podařilo zamířit a dobře vystřelit z velké blízky brány. Bídu prvního poločasu dokonal svým střeleckým pokusem domácí Pedro Ríos, jehož projektil z velké vzdálenosti zcela minul cíl.

A začátek druhého poločasu se nesl ve velmi podobném duchu. Jedinou vážnější šancí úvodních minut byl pokus Markela Susaeta, který ovšem bez potíží zlikvidoval Iraizoz, který si tak stále držel čisté konto. Úvodní gól nakonec padl až v 58. minutě, kdy do té doby nevýrazný Manu skvěle zpracoval nízký centr Javiera Arizmendiho a dokázal překonat Irazioze.

Getafe se snažilo svůj náskok ještě navýšit, ale hlavička Cata Diaze směřovala nad bránu. Velmi nepříjemný okamžik pro domácí nastal v 69. minutě, kdy Manu nedopatřením vsítil gól do vlastní brány. Po faulu Dereka Boatenga sek přímému kopu postavil sám faulovaný David Lopez, jehož následná střela byla nešťastně tečováná Manuem do brány.

Následovalo několik minut, kdy se místo šancí rodily spíše fauly, a tak rozhodčí musel rozdávat jednu žlutou kartu za druhou. Jedinou slibnou šancí byla další standardka Lopeze, ten ale tentokrát nedokázal správně nastřelit žádného z domácích hráčů. Do konce zápasu zbývalo 6 minut, když padl třetí gól zápasu, na kterém se znovu podílela dvojice Arizmendi - Manu. Prvně zmíněný centroval z levého křídla na Manua, který si skvěle načasoval náběh, a poslal tak zpoza pokutového území levačkou svůj tým znovu do vedení.

Fanoušci Getafe už cítili ve vzduchu výhru svého týmu, která je pro ně v posledních zápasech více než vzácností, když v tom se v třetí minutě nastavení prosadil po rohu Lopeze Urko Vera, který tak hostům zajistil bod.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 nebo 0:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

hochu ty ses celkem mimo

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Manu dal konečně hattrick

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele