26. kolo
01.03.2011 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - RCD Mallorca 1:2

První březnový zápas se týmu Espanyolu příliš nepodařil, na domácí půdě totiž podlehl dvanácté Mallorce 1:2, ačkoli ještě v poločase zásluhou Alvára vedl jednobrankovým rozdílem. O vítězství a třech bodech rozhodl kamerunský útočník Pierre Webó a mladý Emilio Nsue.

Mallorca přijížděla do Barcelony s vědomím, že v posledních dvou zápasech nezískala ani jeden bod, když prohrála s Realem Sociedad a s druhým, slavnějším barcelonským klubem. V utkání 26. kola tak chtěli ostrované prolomit tuto sérii a k tomu mohli mít úspěšně nakročeno už v úvodu zápasu, když byla v 9. minutě nařízena penalta v jejich prospěch, neboť espanyolský Jordi Amat sestřelil v pokutovém území Pierra Weba. Velkou šancí však Gonzálo Castro, autor penalty, pohrdl, jeho střelu totiž dokázal vychytat Carlos Kameni.

Chvíli na to se mohla nepovedená penalta hráčům Mallorcy vymstít. Po jejich rohovém kopu Kameni rychle vyhodil míč na Josého Mariu Callejona, který se tak dostal do úniku, jenže jeho nepříliš prudká střela letěla mimo bránu.

V 19. minutě už ale Espanyol mohl slavit vstřelený gól. Callejon skvěle načasoval přihrávku rozeběhnutému mladíkovi Álvarovi, který z hranice pokutového území dokázal prostřelit Aouateho.

Oba celky mohly skóre v prvním poločase ještě několikrát změnit, ale ani jedna z mnoha zajímavých šancí gólem nakonec neskončila. Velice blízko k vyrovnání měl Emilio Nsue, jeho hlavička však přišla už po odpískání ofsajdu.

Druhý poločas navázal na atraktivitu první pětačtyřicetiminutovky. V 60. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce Pierre Webó, ale nastřelil pouze tyč. Šťastnější byl o tři minuty později, kdy svému týmu zajistil vyrovnání. Sergio Tajera zakroutil z přímého kopu míč, na který si naskočil právě kamerunský útočník, a ten ho ostrou hlavičkou uklidil k tyčce, čímž nedal domácímu brankáři Kamenimu žádnou šanci. Webó tak zaznamenal již šestý zásah v letošní sezóně.

Stejný muž zahrozil ještě jednou, a to v 81. minutě, kdy vyslal prudkou střelu, která se však do branky nevešla. Vítězný gól nakonec přišel o 2 minuty později, kdy Kameni pouze vyrazil střelu střídajícího Ienagy k nohám Emilia Nsueho, pro kterého již nebylo žádným problémem dorazit míč do sítě a zajistit tak Mallorce vítězný gól.

Mallorca se tak díky výhře dostala alespoň dočasně na 10. příčku, přičemž na Espanyol, který nadále okupuje 5. místo, ztrácí jen šest bodů. Barcelonský klub se v poslední době trápí, prohrál pět z posledních šesti zápasů La Ligy, a pokud si chce udržet svoji příčku zajišťující Evropskou ligu, bude se muset rychle vzchopit.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tady to vidim jasne remizka 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasná výhra pro Espanyol 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

pry jasna vyhra

Reagovat
Legolas John

škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele