30. kolo
03.04.2011 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Racing Santander 1:2

Ve 30. kole La Ligy nedokázal Espanyol Barcelona na domácí půdě porazit Racing Santander, který si díky dvěma brankám z druhého poločasu odvezl tři body za výhru 2:1. Santander se tak nadále pohybuje uprostřed ligové tabulky, přičemž ze své 11. příčky se už zřejmě sestupu obávat nemusí. To Espanyol podruhé za sebou nezískal ani jeden bod, a tak může přijít o svoji dosavadní pátou příčku.

Na stadionu Cornella El Prat nechtěl ani jeden tým udělat chybu, a tak první poločas nepřinesl mnoho vzrušení. Oba týmy hrály opatrně a na jistotu, jenže devět minut před koncem prvního poločasu přeci jen hosté zachybovali. Obránce Domingo Cisma totiž v pokutovém území zahrál rukou, a tak byla proti jeho týmu zapískána penalta.

Pokutového kopu se ujal Osvaldo, který si kvůli zranění nezahrál téměř dva měsíce. Jeho delší absence ale při zakončení nebyla vůbec znát, neboť povedenou střelou poslal svůj tým do vedení 1:0.

Po vstřelení gólů se hra Espanyolu zlepšila a ten začal Racing převyšovat, jenže po poločase se vše otočilo. Obrana Katalánců začala vytvářet zbytečné chyby a toho Santander využil ve svůj prospěch. Domácí si v 50. minutě nedokázali dobře pohlídat hráče po rohovém kopu, a tak volný Colsa poslal zblízka míč do sítě, čímž srovnal na 1:1.

Racingu ale remíza nestačila a tlačil se do dalších příležitostí. V 75. minutě hosté znovu zahrávali roh, Barcelonští si s ním opět nedokázali poradit, a tak se k střele dostal Mehdi Lacen. Tomu ale rána příliš nesedla, což ovšem v konečném důsledku vůbec nevadilo, neboť Giovani Dos Santos jeho pokus hlavičkou nasměroval do brány. Mladý Mexičan, který je v Santanderu na hostování z anglického Tottenhamu, tak dal na 2:1 pro svůj tým. A jelikož se Espanyol do konce zápasu již na nic nezmohl, zajistil tak Santanderu tři body.

Racing se tak dostal na 11. příčku, přičemž od sestupu ho již dělí 7 bodů. A protože do konce sezóny již zbývá pouze 8 kol, zdá se, že se Santander vyhne nepříjemným bojům o setrvání v lize.

Prohra musela velice zarmoutit všechny fanoušky Espanyolu, neboť ten znovu nedokázal získat ani jeden bod, a tak se před něj mohou dostat Athletic a Sevilla. Pro barcelonský tým, který si téměř celou sezónu hají 5. příčku, by to rozhodně bylo velice nepříjemné.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To sú barani

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele